Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Polimeer

Polimarble

Bedrijfsnaam Polimeer
KvK Nummer 67286526
Website www.polimeer.com
Beschrijving onderneming Polimeer is een circulaire design studio, gevestigd in Amsterdam, wij richten ons op het innoveren van recycle processen met oog voor materiaal design en esthetiek. Onze specialiteit is het ontwerpen van producten welke uitsluitend worden vervaardigd uit verantwoord geproduceerde materialen.
Naam innovatie Polimarble
Beschrijving innovatie Polimarble is een gerecycled plastic materiaal met de uitstraling van marmer. Polimarble wordt geproduceerd op basis van Polyethyleen (PE) afvalstromen, dit bestaat uit o.a. Plastic tassen en verpakkingsfolies. Deze producten hebben doorgaans een zeer korte levensduur, door ze om te zetten in Polimarble verlengen we de levensduur van het materiaal met tientallen jaren. Het materiaal gaat niet alleen lang mee vanwege technische eigenschappen, ook esthetiek speelt een belangrijke rol, Polimarble heeft een unieke en luxe uitstraling en wordt daardoor hoger gewaardeerd dan huidig gerecycled plastic, het biedt een duurzaam alternatief voor traditionele materialen zoals hout, metaal of natuursteen. De toepassingen zijn zeer uiteenlopend van interieurarchitectuur tot onderdelen voor product design. Polimarble is meer dan een materiaal met een unieke uitstraling, de circulaire principes die worden ontwikkeld en toegepast in de supply chain dragen ook bij aan het innovatieve karakter. Herkomst van materiaal is traceerbaar o.a. door lokale recycling, door de focus op een specifieke afvalstroom blijft het materiaal vrij van contaminatie en dus goed recyclebaar in de toekomst. Polimarble is een combinatie van een product en een service, waar mogelijk kunnen afnemers van Polimarble tevens partner worden voor inzameling van een reststroom en vice versa, zo wordt de cirkel op een verantwoorde manier gesloten.
Website innovatie www.polimarble.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Polimarble zorgt voor een drastische vermindering van plastic afval. Het type plastic dat wordt gerecycled is polyethyleen. Dit is wereldwijd het meest gebruikte type plastic en wordt vaak gebruikt voor korte duur terwijl het materiaal daarna nog lang blijft voortbestaan. Volgens circulaire werkwijze wordt het plastic direct onderschept bij de bron, dus voordat het de afvalverwerking in gaat of in het milieu kan belanden. Aangesloten bedrijven worden ontzorgd door een circulaire oplossing te bieden voor hun afvalprobleem, en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid vergroten.
Polimarble maakt gerecycled plastic weer aantrekkelijk, hierdoor ontstaat nieuwe waardering voor het materiaal en dit opent deuren voor veel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo draagt Polimarble bij aan het verkleinen van de plastic afvalstroom. Daarnaast vermindert zo de noodzaak voor het gebruik van de beperkte natuurlijke hulpbronnen doordat Polimarble toegepast kan worden waar anders traditionele materialen gebruikt zouden worden.
Bijdrage aan een betere wereld Polimarble zorgt voor vermindering van de plastic afvalstroom. Dit is een groeiend probleem voor mens en milieu. Doordat Polimarble gebruikt kan worden voor veel van dezelfde toepassingen zorgt het ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de beperkte natuurlijke hulpbronnen zoals natuursteen, hout en nieuw plastic. Het vermindert de Co2 uitstoot doordat het transport van het materiaal tot een minimum beperkt wordt. Door controle over de supply chain ontstaat er meer transparantie wat zorgt voor meer vertrouwen, en een verantwoorde verwerking van plastic. De afvalberg wordt verkleint. De vraag naar gerecycled plastic wordt vergroot door een nieuw aantrekkelijk product met brede toepassingsmogelijkheden. Het vermindert de noodzaak tot import van ruw materiaal en vergroot daarmee de onafhankelijkheid van de Nederlandse economie. Polimarble stimuleert het scheiden van plastic afval, doordat men duidelijk kan zien dat er iets waardevols mee geproduceerd kan worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie is nieuw en origineel, enerzijds doordat voor Polimarble zowel de inzameling van materiaal voor recycling en het product zelf wordt gecombineerd in een service/product hybride model. Door de unieke verwerkingstechniek is geen andere fabrikant welke gerecycled plastic kan produceren welke esthetisch gelijk is aan Polimarble.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact