Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

PlaytoWork BV

Serious gaming voor recruitmentvraagstukken

Bedrijfsnaam PlaytoWork BV
KvK Nummer 65568168
Website www.playtowork.nl
Beschrijving onderneming PlaytoWork is een gegamificeerd arbeidsbemiddelingsplatform voor mbo'ers.
Naam innovatie Serious gaming voor recruitmentvraagstukken
Beschrijving innovatie Social enterprise PlaytoWork (het idee komt van Eberhard van der Laan: het was zijn "Mayor's Challenge') koppelt mbo’ers/jongeren en werkgevers landelijk slimmer en effectiever aan elkaar. Door het spelen van serious games - de app is gratis te downloaden in de App store en Google Play store- bouwen mbo’ers een profiel op (een online assessment) waarin uitspraken gedaan worden over onder andere persoonlijkheid en gedragskenmerken. Zo kunnen ze beter en leuker gematcht worden op een passende baan of stage. Matches worden gemaakt zowel op ‘hard skills’ als op ‘soft skills’ met (landelijke) werkgevers die bij ons aangesloten zijn. Voor werkgevers is dit belangrijk omdat de arbeidsmarkt zich ontwikkelt van traditioneel matchen op cv en persoonskenmerken naar meer gedragsgerichte matching. In alle geledingen gaat het meer om een passende karakterologische fit waarbij de match op ‘hard skills’ aan relevantie gelijk blijft of afneemt. “Liever mentaliteitsprofielen dan functieprofielen”. We geven hierover ook(arbeidsmarkt/recruitment/serious gaming) workshops/gastcolleges aan mbo-opleidingen.
Website innovatie http://www.funx.nl/radio/fragmenten/2904...
Noodzaak en belang van deze innovatie Meer inzicht in wie je bent en daarmee bewustzijn leidt tot betere en passender keuzes voor banen en stages. Dit geldt voor zowel vraag als aanbod. Hierdoor ontstaan duurzamere arbeidsrelaties, kunnen vraag en aanbod elkaar beter vinden, grotere kans op adequate matching, lagere cost of hire, minder teleurstellingen aan zowel kandidaten- als werkgeverskant
Bijdrage aan een betere wereld Het draagt bij aan de (mis-)matching op de arbeidsmarkt voor jonge mbo'ers. Beter weten, elkaar beter vinden en beter matchen op relevantie. het kan ook bijdragen aan het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Tevens is hiermee de wereld van de assessments 'gedemocratiseerd': niet alleen meer voor hoger opgeleiden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De combinatie van verbinding onderwijs/arbeidsmarkt met serious gaming en het platform als marktplaats voor vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is uniek.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact