Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

PLEKvoor BV

KLIKhuis – sneller, slimmer, duurzaam wonen

Bedrijfsnaam PLEKvoor BV
KvK Nummer 61541818
Website www.plekvoor.com
Beschrijving onderneming PLEKvoor produceert slimme, duurzame maar vooral mooie modulaire woningen voor zowel zorg- en woningcorporaties als voor de recreatiemarkt. Een moderne manier van wonen, omdat deze woningen zowel verplaatsbaar als aanpasbaar zijn. Dit houdt in dat ze na verloop van tijd van plek gewisseld kunnen worden en de materialen in het huis aan te passen zijn. Wij proberen constant te vernieuwen met de wens en behoefte van de eindgebruiker in gedachte en geven hierbij ruimte aan externe partijen om hun nieuwe innovatieve technologie of materiaal te integreren in ons product.
Naam innovatie KLIKhuis – sneller, slimmer, duurzaam wonen
Beschrijving innovatie Seriematig geproduceerde, modulaire en demontabele all-electric woningen die antwoord geven op de dynamische woonvraag in de huidige tijd. KLIK huizen zijn ontwikkeld voor permanente bewoning, maar kunnen ook ingezet worden als zorgwoning of recreatiewoning. Een KLIK huis is in zo'n 4 weken geproduceerd en is geschikt voor een zeer brede doelgroep, daarbij voldoet hij aan het bouwbesluit voor nieuwbouw woningen. Voor de afwerking kiezen we zoveel mogelijk duurzame en kosteneffectieve materialen. De woning is levensloopbestendig, mede door de makkelijk verplaatsbare wanden en de volledige rolstoeltoegankelijkheid.
Website innovatie www.klikhuis.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Het woningtekort in Nederland is alarmerend hoog, er zijn 1 miljoen woningen nodig voor 2030 maar de kans dat dit daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden is heel klein. De doelgroep die een woning zoekt is heel gevarieerd, denk aan: starters, kleine huishoudens, statushouders, senioren en mensen met een zorgvraag. Het KLIKhuis is geschikt voor al deze mensen, bovendien is het huis verplaatsbaar, aanpasbaar en snel gerealiseerd. Door meer modulaire woningen in te zetten, en gebruik te maken van standaardafmetingen, stimuleren we circulaire woningbouw wat betekent dat bij afnemende woondruk de huizen opnieuw ingezet kunnen worden op een andere plek. Zo voorkomen we dat er onnodig gesloopt moet worden. De constructie is zodanig ontworpen dat deze door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geassembleerd kan worden.
Bijdrage aan een betere wereld Aanpasbaarheid, duurzaamheid en verplaatsbaarheid passen perfect bij de producten die wij als bedrijf leveren. PLEKvoor staat voor duurzaam, kosteneffectief en zo energieneutraal mogelijk bouwen. Onze visie “Vastgoed ontwikkelen als auto’s, verkopen als telefoons en recyclen als PETflessen” staat bij al onze ontwerpen centraal. De modules zijn opgebouwd uit demontabele elementen. Dat maakt dat vloeren, wanden en dakdelen gemakkelijk vervangen kunnen worden als in de toekomst bijvoorbeeld een hogere isolatiewaarde wenselijk is. Bovendien zijn alle onderdelen over het algemeen herbruikbaar in andere woningen. De gevelbekleding is verwisselbaar zodat ook de ‘look&feel’ aan het huis adaptief is. De verschillende onderdelen zijn aan- en afkoppelbaar. Door de fabrieksmatige basisbouw zijn de vervoersbewegingen voor de plaatsing minimaal. De woningen wordt ‘all electric’ uitgevoerd. Ze kunnen worden voorzien van zonnepanelen die optioneel zijn aangesloten op een centraal accuhuis. Hierin kan extra opgewekte stroom worden opgeslagen voor de dagen waarop de zon minder intensief schijnt. Daarmee kunnen de zijn de woningen nagenoeg zelfvoorzienend zijn.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij maken compacte verplaatsbare huizen omdat de tijden veranderen en mensen slimmer en leuker willen wonen. Kleine huizen zijn voor ons geen gekrompen groot huis. Wij ontwerpen een huis met de gebruiker als middelpunt, letterlijk. Een klein huis geeft ruimte wanneer er een optimale relatie is met de belevingswereld van de bewoners. Door veel glas, hoogte en een slimme plattegrond te gebruiken lijkt een kleiner oppervlakte veel groter, wat het gevoel van een tiny house weg haalt. De woning kan met 10 weken af fabriek worden opgeleverd en wordt binnen één dag op locatie in elkaar ‘geklikt’ (dus geen bouwplaats op locatie). Ook is het KLIKhuis zeer geschikt als recreatiewoning, waardoor we de mogelijkheid creëren voor recreatieparkhouders en bijvoorbeeld woningcorporaties om woningen uit te wisselen. Refurbished huisgebruik! Wat onderscheidt ze van andere verplaatsbare huizen? Hun uitstraling! Een verplaatsbaar huis heeft vaak het imago van een bewoonbaar gemaakte zeecontainer wat goedkoop, tijdelijk en onaantrekkelijk is. Wij laten zien dat verplaatsbaar wonen/recreëren van hoge kwaliteit, in een mooi huis met lange levensduur dichterbij is dan je denkt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact