Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

PHYSEE

SmartSkin

Bedrijfsnaam PHYSEE
KvK Nummer 61486183
Website www.physee.eu
Beschrijving onderneming PHYSEE is een Delfste scale-up die data- en stroomopwekkende ramen heeft ontwikkelt, gepatenteerd en nu in verschillende Europese landen in de markt zet om gebouwen energie zuinig te maken zonder in te leveren op architectuur.
Naam innovatie SmartSkin
Beschrijving innovatie SmartSkin is een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren. De zonnecellen zorgen er voor dat er altijd groene stroom is in de gevel, batterijen en een 24V grid dragen hier aan bij. De sensoren meten omgevingsdata zoals temperatuur, licht en luchtkwaliteit en gebruiken deze informatie om gebouwen energiezuiniger te koelen, verwarmen en verlichten. Gebouwen worden zo 25% energie zuiniger en worden gezonder voor mensen om in te wonen en werken.
Website innovatie www.physee.eu/smartskin
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij zijn 90% van de tijd binnen. Daarom vragen we heel veel van onze gebouwen en deze gebruiken dan ook 40% van alle opgewekte energie wereldwijd. Wij geloven in een toekomst waarin gebouwen energie positief worden zonder dat ze er allemaal het zelfde uit hoeven te gaan zien. Daarom hebben wij een SmartSkin ontwikkelt die volledig uit het zicht, in glas, stroom opwekt en data verzamelt en zo gebouwen energie zuiniger en comfortabeler maakt.
Bijdrage aan een betere wereld Mensen willen op fijne en schone plekken werken. Dat kan met deze technologie die zorgt voor maximale daglicht toetreding en toch stroom opwekt en bespaart. Als gebouwen energie positief worden, dan kan dat dus 40% schelen op de totale energie consumptie wereldwijd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Volledig en wereldwijd nieuw. Wij zijn de enige partij die glas gebruikt om en stroom en data mee te genereren. We hebben deze technologie dan ook samen met de TU Delft en vele marktpartijen ontwikkeld. Inmiddels hebben we de afgelopen 5 jaar 4 patenten aangevraagd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact