Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Omefa, European Plastics & Tooling

SubTile

Bedrijfsnaam Omefa, European Plastics & Tooling
KvK Nummer 28089420
Website https://omefa.nl/
Beschrijving onderneming Omefa is een innovatief spuitgietbedrijf met een eigen matrijzenafdeling
Naam innovatie SubTile
Beschrijving innovatie Omefa heeft in samenwerking met SuperSub SportSystems de SubTile ontwikkeld. Dit zijn tegeltjes die tezamen een mat vormen die wordt toegepast bij de aanleg van kunstgras buitensportaccommodaties.
De SubTiles, (SubTile betekent in het Engels Spitsvondig betekent) vormen een laag die tussen het kunstgras en de fundering van celbeton wordt aangebracht. Het product is na een lange ontwikkeling tot stand gekomen, waarbij er aan strenge eisen voldaan wordt. Die eisen zijn opgesteld door sportkoepel NOCNSF en gaan onder meer over de combinatie van sporttechnische en waterafvoerende eigenschappen. Er is bijvoorbeeld tot in detail vastgelegd welke energie er moet worden geabsorbeerd en gerestitueerd door de sportondergrond.
Website innovatie http://www.supersub-sportsystems.com/
Noodzaak en belang van deze innovatie Het nieuwe systeem maakt innovatieve sportvelden mogelijk, waarbij het bevochtingen van het veld vanaf de onderzijde plaatsvindt. Ook is het in de toekomst mogelijk om de warmte op het ruim 6000 m² grote veld te winnen en op te slaan.
Bijdrage aan een betere wereld Vanzelfsprekend is ook aan de levenscyclus is gedacht. De SubTiles worden geproduceerd van 100 % gerecycleerde materialen, waaronder kunstgras, en zijn aan het eind van de levenscyclus volledig herbruikbaar.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Mogelijkheden voor innovatieve sportvelden, Recycled materiaal toegepast en product zelf is ook volledig recyclebaar. Mogelijk de oplossing voor de rubber korrels op het kunstgrasveld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact