Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Ollip BV

Pillo - Beleefgames

Bedrijfsnaam Ollip BV
KvK Nummer 66977711
Website http://pillo.nl
Beschrijving onderneming Ollip bv bedenkt innovatieve interacties i.c.m. (serious) games. Ons eerste product de Pillo is een spelcomputer waarbij je de games bestuurt met een kussen als controller. Omdat de controller een kussen is, is Pillo voor iedereen geschikt en daagt het uit tot bewegen en samenwerken. Door te knuffelen, te knijpen, te schudden, te draaien of te drukken, kan iedereen gamen, of je nou jong, oud, fit, kwetsbaar of beperkt bent!

Op basis van de Pillo-techniek ontwikkelen we nieuwe toepassingen voor verschillende doelgroepen.
Naam innovatie Pillo - Beleefgames
Beschrijving innovatie Deze serie van 6 beleefgames is gericht op het activeren van mensen met een matige tot ernstige beperking. De games bieden een herkenbare actie-reactie structuur die met de toegankelijke Pillo controller goed aansluit bij de doelgroep. Ook zijn deze games door hun repetitief karakter geschikt voor o.a. fysio- en ergotherapie.
Website innovatie https://pillo.nl/game/de-beleefgames/
Noodzaak en belang van deze innovatie Activeren en samenspelen met Pillo
Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebben zowel een lichamelijke als verstandelijke beperking. Daarbij komt het regelmatig voor dat men ook nog visueel of auditief beperkt is. EMB gamers vormen daarom een hele complexe, gevarieerde, maar uitdagende doelgroep.

EMB'ers bewegen ook vaak niet of nauwelijks uit zichzelf. Hierdoor komt het voor dat EMB'ers overdag slapen en dit verstoort het dag-nacht ritme. Met Pillo kunnen we mensen met EMB sociaal én fysiek activeren. Hierdoor draagt Pillo bij aan een betere energie regulering bij cliënten. Daarnaast is samenspelen met Pillo op zichzelf een gezellige en stimulerende bezigheid.

Pillo prikkelt cliënten middels audiovisuele feedback en stimuleert spelers om 'iets' te doen. Door vervolgens het kussen te knuffelen, erin te drukken, of het te schudden reageert de game op de speler. De succeservaring werkt activerend en zorgt daarbij voor een gezonde dosis spelbeleving. Samen Pillo spelen kan met cliënten en medewerkers, maar natuurlijk ook met familie en vrienden.
Bijdrage aan een betere wereld Pillo stimuleert sociale vaardigheden en bewegen. Bestuur de games met de kussen game controller door te knuffelen, schudden en draaien. Werk samen met je medespelers en win het samen van de computer. De games zijn voor alle leeftijden, geweldloos en coöperatief. Jonge kinderen kunnen samen spelen met elkaar of met ouderen, zoals bijv. opa of oma. Daarom is Pillo ook te vinden bij diverse zorginstellingen voor ouderen, kinderdagverblijven, basisscholen en ontmoetingsplekken. Hier draait het er natuurlijk om dat men plezier heeft in het samenspelen met Pillo én sociaal en fysiek fit blijft!.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Technische innovatie om een kussen als game console te gebruiken. Het voelt magisch wanneer je het kussen knuffelt en er iets gebeurt op het scherm of dat je iets hoort.

Sociale innovatie om echt iedereen samen te laten spelen. Of je nu een beperking hebt, jong of oud bent, echt iedereen kan met Pillo gamen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact