Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Ocean Air Foundation BV

Minimal Bow Wave System

Bedrijfsnaam Ocean Air Foundation BV
KvK Nummer 71492275
Website oceanair.foundation
Beschrijving onderneming Ocean Air Foundation is de organisatie achter de Minimal Bow Wave System
Naam innovatie Minimal Bow Wave System
Beschrijving innovatie De gepatenteerde innovatie zorgt voor minder weerstand middels een technologie waardoor de boeggolf afneemt. Hierdoor wordt het verbruik van vervuilende stookolie door de scheepvaart minder hetwelk een directe impact heeft op de CO2 uitstoot.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze innovatie zorgt voor aanzienlijke brandstofbesparingen voor de scheepvaart. Per schip kan dit wel oplopen tot US$ 5 miljoen per jaar. Bovendien zorgt de innovatie ook nog eens voor minder gevaarlijke uitstoot waardoor de internationale scheepvaart een grote stap dichterbij de mondiale klimaatdoelstellingen komt.
Bijdrage aan een betere wereld Deze innovatie zorgt door 15-30% minder gevaarlijke uitstoot door de internationale scheepvaart. Bovendien zorgt de Minimal Bow Wave System voor een aanzienlijke brandstofbesparing zonder dat schepen hun snelheid en lading behoeven aan te passen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Op dit moment bestaat er geen soortgelijke innovatie die de zelfde positieve eigenschappen heeft.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact