Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Nationaal Duurzaamheid Instituut (ND Instituut BV)

GSES System & Sustainability Codex

Bedrijfsnaam Nationaal Duurzaamheid Instituut (ND Instituut BV)
KvK Nummer 68317239
Website www.nd-instituut.nl
Beschrijving onderneming Het Nationaal Duurzaamheid Instituut maakt duurzaam, circulair en maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk. Hiervoor heeft het NDI een aantal essentiële tools ontwikkeld waarmee we door, voor en met elkaar impact zullen hebben op het duurzaam maken en houden van onze mooie planeet.

Het NDI is voorstander van standaardisering en brengt de bestaande certificeringen met elkaar in verband, in zowel generieke als complementaire oplossingen. Het NDI biedt hiermee een nieuw en toegankelijk referentiekader voor de duurzaamheidswaardering van uw prestaties:

Het GSES – Global Sustainable Enterprise System brengt (inter)nationale standaarden samen. Het GSES platform is de plek om online (internationaal) je duurzaamheid prestaties te meten aan de hand van assessments en externe validaties.

De Sustainability Codex, een gratis toegankelijk register met wereldwijde duurzaamheidsgegevens van organisaties en producten. Deze codex draait op blockchain technologie en breiden we in 2019 uit.
Naam innovatie GSES System & Sustainability Codex
Beschrijving innovatie Duurzaamheid op alle niveaus
Het GSES en de Sustainability Codex maken uw duurzame prestaties zichtbaar op bedrijfsniveau en in uw keten, maar ook op het niveau van uw producten en de gebruikte materialen.

Het unieke van de tools is dat alles gebaseerd is op bestaande internationale frameworks en er al mee gewerkt wordt door heel veel verschillende sectoren zoals: IT, Offshore, textiel etc. De tooling van het NDI is betaalbaar en ook bereikbaar voor het MKB.

De pijlers
Het NDI ontwikkelde de Global Sustainable Metastandard methodiek en het daarop gebaseerde Global Sustainable Enterprise System, die alle bestaande certificeringen categoriseert en assessments faciliteert. Deze zijn opgebouwd uit verschillende pijlers.

Niveau: organisatie en keten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ISO26000
Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) ISO20400
CO2 reductie ISO14062-1 en ISO50001
Circulaire Economie BS8001
Health & Safety (ISO 45000)

Niveau: producten en Health & Safety ISO 45000 projecten.

De Sustainable Footprint maakt de duurzaamheid prestaties van producten/ projecten zichtbaar.

Deze bestaat uit 3 pijlers die afzonderlijk te behalen zijn:

Circular Footprint (CPF)
Environmental Footprint (EPF)
Health Product (HPF)

De Global Sustainable Metastandard en het GSES zijn complementair, dus bestaande certificeringen geven een vrijstelling voor onderdelen.

Maak duurzame ambities en mijlpalen zichtbaar en transparant en verander de wereld!
Website innovatie www.sustainabilitycodex.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Het GSES kan alle ketens onafhankelijk blootleggen in elke sector. Hieronder een aantal links naar praktijk voorbeelden wat betreft impact in verschillende sectoren:

https://maritiemnieuws.nl/84776/bluescan-voor-mvo-maritieme-sector-nu-internationaal/

https://www.trouw.nl/groen/een-opperkeurmerk-voor-groene-bedrijven-gaat-dat-werken-~ae79e362/

https://gses-system.com/2019/03/19/madaster-en-het-nationaal-duurzaamheid-instituut-maken-duurzame-vastgoedprestaties-zichtbaar/

https://gses-system.com/2019/03/13/het-ndi-en-wear2-marketen-registreren-en-volgen-textiel-producten-middels-circular-footprint-met-qr-codes-en-nfc-tags/
Bijdrage aan een betere wereld .Does your organization really want to make an impact? Join the Global Sustainable Enterprise System (GSES®). The GSES® system covers all facets of sustainable entrepreneurship, is suitable for all sectors and is based on the best internationally accepted standards. Make sustainable ambitions and milestones visible and transparent and lets change the world!

The Challenge
The proliferation of quality marks, certifications, software systems and initiatives in the field of sustainable, socially responsible and circular entrepreneurship is endless and entrepreneurs, governments and companies no longer see how to make an impact because we have no overview.Entrepreneurs and other managers are increasingly opting to make the organizations where they work more sustainable. But which facet of sustainable entrepreneurship should you focus on to really make an impact? There is no standard that covers the entire load.The solution
The Global Sustainable Enterprise System (GSES®) is an overarching generic sustainability standard that is created to support organizations in making themselves and the world more sustainable
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De manier waarop het NDI/ GSES System alles koppelt en verbind op het gebied van duurzaamheid is nog nooit gedaan.

Daarnaast maakt het GSES Platform alle duurzaamheid prestaties zichtbaar op 1 scorecard die geschikt is voor tenders. Het GSES is als marketing, inkoop en wereld veranderings-tool te gebruiken en in te zetten.

De product score cards van het GSES System stimuleren consumenten ook bewuster te kopen en daardoor creëren we met het GSES platform vraag voor duurzame producten waardoor we enorme impact kunnen maken als onze naamsbekendheid toeneemt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact