Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Momo Medical

Momo BedSense

Bedrijfsnaam Momo Medical
KvK Nummer 68346832
Website www.momomedical.com
Beschrijving onderneming Momo Medical heeft als doel om de patiëntveiligheid te ondersteunen met technologie. Wij realiseren dit door zorgverleners te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. De eerste toepassing helpt verpleegkundigen bij het voorkomen van decubitus middels een non-invasief monitoring systeem.
Wij geloven dat technologie een belangrijke ondersteunende rol moet hebben in de zorg. Goede zorg draait om mensen die andere mensen helpen. Technologie kan zorgverleners hierin bijstaan, door het werk veiliger, prettiger en efficiënter te maken.
Naam innovatie Momo BedSense
Beschrijving innovatie Doorligwonden, ook wel decubitus, zijn wonden aan de huid en het onderliggende weefsel als gevolg van langdurige druk en wrijving. Ze komen vaak voor bij bedlegerige mensen met beperkt vermogen om van houding te veranderen: meer dan 10% van de patiënten in ziekenhuizen en verpleeghuizen ontwikkelt doorligwonden. Decubitus is extreem pijnlijk voor patiënten, verhoogd de werkdruk van verpleegkundigen en kost de EU-lidstaten jaarlijks €15+ miljard.
Het voorkomen van doorligwonden is de enige manier om dergelijke hoge maatschappelijke te vermijden. De Momo BedSense maakt decubitus preventie inzichtelijk en eenvoudig.
De Momo BedSense monitort continu de houding van de patiënt om verpleegkundigen nauwkeurig en tijdig te adviseren over de herpositionering van de patiënt, waardoor over- en onderbehandeling wordt vermeden.
Website innovatie www.momomedical.com/nl/oplossingen/
Noodzaak en belang van deze innovatie Decubitus is een veel voorkomend probleem, 1 op de 10 patiënten in zorginstellingen ontwikkelen decubitus (EPUAP). In Nederland wordt 1% van het totale zorgbudget besteed aan decubitus.
Essentieel in het voorkomen van decubitus is de patiënt regelmatig van de houding te veranderen, ook wel wisselhouding genoemd. In de praktijk blijkt het lastig om wisselhouding toe te passen. Er is geen inzicht in de beweging van de patiënt en door de hectiek van de dag kan er van het wisselhoudingschema afgeweken worden. Uit literatuur blijkt dat het navolgen van het wisselhoudingsprotocol maar gemiddeld 60% van de tijd goed gaat.
De Momo BedSense maakt het toepassen van wisselhouding inzichtelijk, eenvoudig en op maat van de patiënt. Het consequent toepassen van wisselhouding kan het decubitusrisico sterk verlagen. In een pilot studie bij het Reinier de Graaf ziekenhuis verhoogde de navolging van het wisselhouding met de Momo BedSense naar 90%.
Bijdrage aan een betere wereld Doorligwonden zijn extreem pijnlijk voor de patiënt en heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven. Als een doorligwond eenmaal ontstaan is, duurt genezing lang en soms is het niet meer te genezen.
Het verzorgen van doorligwonden is intensief werk voor verpleegkundigen die al een hoge werkdruk hebben.
Decubitus voorkomen zorgt voor minder pijn voor de patiënt, minder werk voor verpleegkundigen en lagere zorgkosten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Momo BedSense is de enige bedsensor die op eenvoudige, intuïtieve en nauwkeurige wijze decubitus preventie mogelijk maakt. Het volgen van de beweging en houding van de patiënt is de heilige graal van decubitus preventie en er zijn oplossingen op de markt die dit doel proberen te bereiken. Geen van hen wordt echter veel gebruikt omdat ze allemaal grote nadelen hebben wat betreft nauwkeurigheid, comfort van de patiënt, kosten, gebruiksgemak of de mogelijkheid om te worden geïntegreerd in de bestaande workflow van verpleegkundigen.
De Momo BedSense kan nauwkeurig de houdingsveranderingen detecteren om decubitus preventie te ondersteunen. In de sensorplaat zitten een aantal sensoren die de drukverdeling en de drukverandering meten en nog veel meer functionaliteiten mogelijk maken.
Zo kan de Momo BedSense uitgroeien tot een patiëntveiligheid systeem dat de meest prominente problemen rond bedmonitoring zal helpen oplossen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact