Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Mokumono Cycles

Mokumono fietsframe productieproces

Bedrijfsnaam Mokumono Cycles
KvK Nummer 64978214
Website www.mokumonocycles.com
Beschrijving onderneming Wij ontwikkelen innovatieve fietsen die geautomatiseerd in Nederland geproduceerd kunnen worden.
Naam innovatie Mokumono fietsframe productieproces
Beschrijving innovatie Traditioneel gezien bestaat een fietsframe uit buizen die met de hand aan elkaar worden gelast. Een Mokumono frame bestaat uit twee platte platen aluminium, die in vorm worden geperst en aan elkaar worden gelaserlast. Zo ontstaat er een lichtgewicht sterk en stijf frame dat volledige geautomatiseerd geproduceerd kan worden.
Website innovatie https://mokumonocycles.com/nl/productie/
Noodzaak en belang van deze innovatie Er wordt anno 2019 nauwelijks nog een fietsframe geproduceerd in Europa door de hoge mate van handarbeid in de productie. In de afgelopen 30 jaar is die productie volledige geoutsourced naar lage loon regio's, veelal in Zuid Oost Aziƫ. Met Mokumono laten wij de fietsindustrie zien dat concurrerend produceren in Europa nog altijd mogelijk is.
Bijdrage aan een betere wereld Wij geloven in de kracht en noodzaak voor lokale productie. Daarmee worden schadelijke transportstromen beperkt.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De combinatie van het dieptrekken en laserlassen van een fietsframe is volledig nieuw. De technieken zijn wel veel gebruikt in de autoindustrie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact