Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Mobility Sensing

bridgeSense

Bedrijfsnaam Mobility Sensing
KvK Nummer 67261396
Website www.mobilitysensing.com
Beschrijving onderneming Mobility Sensing ontwikkelt duurzame low-power IoT-sensoroplossingen voor verkeer en vervoer op basis van de laatste Internet-of-Things technologie.
Naam innovatie bridgeSense
Beschrijving innovatie Een sensoroplossing die op elke beweegbare brug geretrofit kan worden om brugopeningen te melden in verkeersinformatiediensten en navigatiesystemen.
Website innovatie www.mobilitysensing.com/bridgesense
Noodzaak en belang van deze innovatie Toen bridgeSense in 2017 geïntroduceerd werd was er van slechts 50 bruggen van de 1425 beweegbare bruggen in Nederland live informatie beschikbaar. In 2017 heeft bridgeSense dit aantal verdubbeld en in 2018 verdrievoudigd. In 2019 verwacht Mobility Sensing meer dan 200 bruggen online te brengen met bridgeSense en brugopeningen te gaan voorspellen.
Bijdrage aan een betere wereld In het ANWB-ledenonderzoek staat 'brugopeningen' steevast in de top-3 van ergernissen. Een tijdige waarschuwing een open brug vermindert die ergernis, beperkt kop-staartbotsing voor bruggen, en stelt navigatiesystemen in staat tijdig een andere route voor te stellen. Dit bevordert de doorstroming en beperkt daarmee brandstofverbruik, de uitstoot van CO2 en fijnstof.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel BridgeSense is een betaalbare oplossing die op elke brug gemonteerd kan worden. Dit is mogelijk omdat de sensor pods van bridgeSense zo ontworpen zijn dat ze op 1 batterijlading 3 tot 5 jaar brugopeningen kunnen melden via de nieuwe IoT-datacommunicatienetwerken.
De lage kosten en eenvoudige installatieoptie hebben ervoor gezorgd dat in enkele jaren tijd live bruginformatie in Nederland verviervoudigd is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact