Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Medical Precision BV

Comfort Marker 2.0.

Bedrijfsnaam Medical Precision BV
KvK Nummer 65034090
Website www.medicalprecision.nl
Beschrijving onderneming Wij ontwikkelen, produceren (i.s.m. een netwerk aan gespecialiseerde medisch technische bedrijven) en verkopen systemen en de disposables voor het pijnloos plaatsen van (verwijderbare) markeringspunten (“tattoo’s”) voor Radiotherapie. Deze markeringspunten zijn het hulpmiddel voor de Radiolaborant om de Röntgenstraal exact op de tumor te kunnen richten gedurende bestralingsseries die soms tot vier maanden lang kunnen duren.
Thans werken inmiddels meerdere ziekenhuizen met ons Generatie 1 product. Onder andere het ISALA, alwaar de ontwikkeling is gestart vanuit een vraag van hen of Permanent Make-up technologie wellicht een beter alternatief dan de huidige praktijk (zie later) zou zijn. Daarnaast werken meerdere, vooral academische, Nederlandse ziekenhuizen met het Generatie 1 systeem.
Per najaar 2019 zal worden overgegaan naar een Generatie 2 systeem, dat sterk vernieuwd is t.o.v. Gen. 1:
- heel veel gebruikerservaringen/ -wensen vanuit gebruik van Generatie 1 worden er in verwerkt
- Generatie 2 zal voldoen aan alle (ook komende) regelgeving voor Medical Devices, voor CE en de FDA (USA)
- ontwerp en productieprocessen worden geschikt om zeer snel op te schalen naar massa-volumes, conform de zich stormachtig ontwikkelende marktvraag.
Naam innovatie Comfort Marker 2.0.
Beschrijving innovatie Ons product vervangt de conventionele wijzen van het plaatsen van markeringspunten voor radiotherapie.
Onze apparatuur is het enige systeem dat de punten plaatst op nauwkeurig gecontroleerde en instelbare LAGE diepten (0,2 – 0,45 – 0,7 mm) in de huid. Het plaatsen is daardoor pijnloos en de punten zijn verwijderbaar, als ze al niet vanzelf na een paar maanden vervagen.

De conventionele werkwijze, zoals die wereldwijd wordt toegepast (!), is vrij primitief. Daarbij plaatst men punten met hetzij bloedprikkers die door een druppel Oost-Indische inkt in de huid worden geduwd/ gedraaid, hetzij met heel dikke injectienaalden. Deze plaatsingswijze is zeer pijnlijk en het pigment wordt heel diep geplaatst (ca 3 mm). Daardoor loopt de punt uit en kan nauwelijks/ niet verwijderd worden. Voor vrouwen betekent dit na een borstkanker-behandeling een vreselijk souvenir in hun decolleté.
Voor zover wij (maar ook onze klant-ziekenhuizen en onze distributeur) weten zijn wij wereldwijd de eerste en enige met een dergelijk systeem. De pigmentatie-methode is ontleend aan de technologie van de permanente make-up. Voor het Generatie 2 systeem, zoals dat nu in ontwikkeling is, zijn inmiddels 5 patenten geregistreerd.
Website innovatie zie in de bijlage de aanvraag-documentat...
Noodzaak en belang van deze innovatie Zoals al onze klant-ziekenhuizen het aangeven vertegenwoordigt onze innovatie een "game-changer" in het plaatsen van referentiepunten voor de radiotherapie, zowel voor de radiolaborant als - uiteraard nog veel belangrijker - voor de patiënt.

1.
Het conventionele plaatsen is uiterst pijnlijk. Onze systemen werken pijnloos.

1.A.
Voor de radio-laborant is het pijnlijke plaatsen een van de vervelendste dingen in hun werk: ze moeten een patiënt - die sowieso zeer gestrest is in de voorbereidingsfase van zijn/ haar bestralingsbehandeling - gewoon enorm pijn doen.
Onze systemen doen gewoon totaal geen pijn, je voelt niet meer dan licht trillen van een pen die even tegen de huid wordt gezet. Voor de radiolaborant is het een bevrijding dat ze patiënten dus geen pijn meer hoeven doen.

1.B.
Voor de patiënt geldt uiteraard de contra-mal: zij hoeven deze vreselijk pijnlijke plaatsingen niet meer te ondergaan. Het stelt niks meer voor.

1.C.
Wij waren zeer geraakt toen twee academische ziekenhuizen, die ook kleinere kinderen bestralen, ons vertelden dat ons systeem nu ook nauwkeurig bestralen op basis van referentiepunten mogelijk maakt voor deze patiënten groep. De conventionele wijze van punten plaatsen is niet toepasbaar voor kinderen: te pijnlijk en traumatiserend. Met ons systeem kan dat wel.

2.
Ons systeem pigmenteert op een fractie (0,2 tot 0,7 mm) van de diepte ten opzichte van de conventionele werkwijzen (ca. 3 mm).

2.A.
Dit levert scherpere punten op. De heel diep gezette pigment-inkt komt in het onderhuids bindweefsel, en kan daarmee uitvloeien. Soms levert dat punten met een diameter van zo'n 2 tot 3 mm.
Omdat onze pigmentering veel hoger in de huid plaats vindt, vloeit deze niet uit. Het blijven heel kleine scherpe puntjes, die daarmee een veel nauwkeuriger richtpunt zijn, voor een nauwkeuriger bestraling: alleen op de tumor, en nauwelijks / niet er omheen.

2.B.
Doordat de pigment ondiep zit, is de punt ná de bestralingsperiode gemakkelijk met een laser te verwijderen, als deze niet al vanzelf verdwijnt. Zeker voor vrouwen die een borstkanker-bestraling hebben ondergaan betekent dit dat zij niet meer levenslang een voor iedereen zichtbare zwarte stip als "souvenir" van hun borstkanker-periode in hun decolleté hoeven te hebben.

3. prik-incidenten/ veiligheid
De naaldmodules in onze systemen schermen het scherpe naaldpuntje altijd af als er niet geprikt wordt. Prik-incidenten en dus contaminatie-risico's zijn uitgesloten.
Conventionele systemen, met hun open naalden/ stekertjes, veroorzaken relatief veel prik-incidenten.

Kortom: ons systeem levert (eindelijk.... het plaatsen van punten is een issue in de radiotherapie!) pijnloze, precieze en verwijderbare referentiepunten, die bestralingen bovendien ook nauwkeuriger kunnen maken. En dat nu óók voor kleine kinderen!
Bijdrage aan een betere wereld Onze droom is dat wij hopen dat ooit alle kankerpatiënten die op basis van referentiepunten een bestralings-serie door moeten gaan maken een betere, pijnloze en nauwkeuriger start kunnen krijgen !
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een technologie die volkomen nieuw is ontwikkeld vanuit de pigmentatie-technologie zoals die in de Permanente Make Up wordt gebruikt.
De technologie is volstrekt nieuw, wereldwijd. Dit wordt ons bevestigd door onder andere onze klanten die wereldwijd vooraan staan in kanker-bestrijding, zoals het AvL in Amsterdam en het Utrecht UMC. Ook onze wereldwijde distributeur (die 65 % van de wereldmarkt bedient) bevestigt dat wij de enigen zijn.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact