Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

MG Energy Systems BV

Slimme en schaalbare energieopslagsystemen

Bedrijfsnaam MG Energy Systems BV
KvK Nummer 60513047
Website www.mgenergysystems.eu
Beschrijving onderneming MG Energy Systems wil het opwarmen van de aarde tegengaan door de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame bronnen te versnellen met een slimme, schaalbare en betaalbare oplossing voor de opslag van groene energie.
Naam innovatie Slimme en schaalbare energieopslagsystemen
Beschrijving innovatie MG Energy Systems heeft een productlijn ontwikkeld van hoogwaardige oplossingen voor de opslag van energie, die zich onderscheiden door slimme technologie en schaalbaarheid, waardoor ze geschikt zijn van particulier toepassingen thuis tot industriële applicaties in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische passagiersbus in Mexico of een hybride superjacht in Italië, een zelfvoorzienende wellness-boerderij in Friesland of een ziekenhuis op zonne-energie in Mali. Technologie van MG wordt ook gebruikt in de snelste zonneboot ter wereld, een volledig elektrische sportauto en het eerste vliegtuig dat op zonne-energie de Alpen over vloog.
Website innovatie https://www.mgenergysystems.eu/projects/
Noodzaak en belang van deze innovatie Klimaatverandering is de grootste bedreiging van deze tijd en in de strijd om het tij te keren speelt de overgang naar groene stroom een doorslaggevende rol. Wind en zonne-energie worden steeds goedkoper om te winnen, maar zijn niet beschikbaar op ieder moment van de dag. De groeiende pieken in vraag en aanbod vormen een enorme belasting voor het elektriciteitsnet dat hier niet op ontworpen is. De grootste uitdaging in de transitie naar hernieuwbare energie is decentrale opslag: hoe kun je grote hoeveelheden energie efficiënt en effectief bewaren en weer vrijgeven daar waar je ze nodig hebt? MG Energy Systems heeft daar een slimme, schaalbare en betaalbare oplossing voor ontwikkeld die inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.
Bijdrage aan een betere wereld Zie vorige vraag.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel MG Energy Systems ontwikkelt niet alleen innovatieve oplossingen achter een tekentafel, maar brengt ze tijdens spannende zonnebootraces in de praktijk voor een groot publiek.

Het bedrijf ontwikkelde een elektrische zonneboot waarmee ze deelnemen aan internationale evenementen. Van lange wedstrijden in uithoudingsvermogen op de Friese binnenwateren, tot korte sprints op topsnelheid in de open zee bij Monaco. Ze hebben de wereldtitel in handen en het officiële record staat met 49 km/uur eveneens op naam van het team van MG Energy Systems.

Ze stellen hun kennis en systemen beschikbaar aan scholieren van mbo’s, hbo’s en universiteiten en bij schade aan materieel van anderen helpen ze hun concurrentie op weg. Wedstrijdvaren is niet alleen een laboratorium om hun systemen verder te ontwikkelen maar ook om de sector vooruit te helpen en toeschouwers te laten zien hoeveel er al mogelijk is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact