Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Lutec Luchttechniek

Het LUTEC-systeem (verticale verdringing)

Bedrijfsnaam Lutec Luchttechniek
KvK Nummer 301.41.796
Website www.lutec.nl
Beschrijving onderneming Lutec Luchttechniek is een gespecialiseerd bedrijf in industriële klimaattechniek. Lutec verzorgt het gehele traject van advies tot service en onderhoud, levert daarbij maatwerkoplossingen voor haar klanten. Daarbij heeft zij een hoog innovatief karakter en wordt er veel focus gelegd op slimme besturingstechniek. Het bedrijf heeft circa 40 medewerkers en opereert vanuit midden Nederland en is daarbij met name gericht op de maak- en foodindustrie in Nederland en België. Via klantcontacten in Nederland en België worden ook installaties in het buitenland gemaakt.
Naam innovatie Het LUTEC-systeem (verticale verdringing)
Beschrijving innovatie Het LUTEC-systeem is een innovatief systeem dat zorgt voor schone- en geklimatiseerde lucht in met name zware vervuilende omgevingen in de metaalverwerkende industrie. Het is ontzettend moeilijk om bij zware vervuiling een schoon werkklimaat te bieden, dat 1. voldoet aan de wet- en regelgeving 2. dat energiezuinig is 3. dat rekening houdt met milieuaspecten. In tegenstelling tot veel andere traditionele systemen is veel minder lucht nodig, waarmee een aantoonbaar beter resultaat bereikt wordt aangaande de luchtkwaliteit op de werkvloer. Er gunstig met energie omgegaan wordt en er een minimale emissie uitstoot is.
Website innovatie https://lutec.nl/over-lutec/het-lutec-sy...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door het LUTEC-systeem wordt het voor de (zwaar) metaalverwerkende industrie mogelijk om een schoon en geklimatiseerd werkklimaat te bieden, wat er in grote mate aan bijdraagt om productiepersoneel wat een schaarste is voor deze sector, te behouden en/of aan te trekken. Het wordt steeds moeilijker om goede lassers, CNC-bewerkers en verspaners in de metaalindustrie aan te trekken, waardoor veel werk verdwijnt naar lage loon landen. Met automatisering wordt dit tegen gegaan, echter is de factor mens bij automatisering nog steeds van toepassing. Zowel naast als voor de automatisering (bediening CNC-machines en lasrobots). Ook deze blijven helaas vervuiling geven, zo niet zelfs een zwaardere vervuiling. Het is om deze reden dat het zo belangrijk is om in de "fabriek van de toekomst" een schoon en gezond werkklimaat te kunnen bieden. Daar waar dit voor (nieuwe) kantooromgevingen vandaag de dag een vanzelfsprekendheid is, zal dit voor productieomgevingen waar mensen werken ook zo moeten zijn.
Bijdrage aan een betere wereld Het LUTEC systeem zorgt voor een schoon en gezond werkklimaat, wat werkgevers helpt in het vinden en behouden van productiepersoneel. Daar waar productiehallen vroeger donkere en vervuilde ruimten waren, dienen deze vandaag de dag en in de toekomst schoon en fris te zijn. In de winter behaaglijk doordat deze op duurzame wijze verwarmd worden en in de zomer koel, doordat ze middels duurzame adiabatische koeling voorzien worden van gekoelde lucht. Maar bovendien ontdaan van de vrijkomende vervuiling. Daarbij moet uiteraard voorkomen worden dat de vervuiling weggedragen wordt naar de buitenlucht en hiermee de atmosfeer beïnvloed.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De ventilatietechniek welke gebruikt wordt binnen het concept is in de jaren 80 ontwikkeld in Scandinavië voor hoge gebouwen en is dan ook terug te vinden in bijvoorbeeld concert zalen en op vliegvelden.

Het unieke zit hem in het feit dat deze ventilatietechniek compleet omgezet is binnen een totaal concept (filtering, luchtbehandeling, verwarming, koeling en besturingstechniek), speciaal voor industriële omgevingen met zware vervuiling. Om ook daar een gezond werkklimaat voor mens en machine te kunnen creëren. Dit uiteraard op duurzame wijze en met minimale belasting van het milieu. Er is geen ander systeem op de markt wat in de buurt komt van het LUTEC-systeem, getuige ook het groot aantal referenties binnen de Nederlandse maakindustrie. Het systeem is in 2006 voor het eerste geïmplementeerd. Echter pas sinds 2016 nagenoeg volledig uit ontwikkeld en zover dit kan "gestandaardiseerd".

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact