Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Knakwortel V.O.F

Knakwortel

Bedrijfsnaam Knakwortel V.O.F
KvK Nummer 70658927
Website www.knakwortel.nl
Beschrijving onderneming De plantaardige variant op de klassieke hotdog.
Naam innovatie Knakwortel
Beschrijving innovatie Valerie is vegetariër en lust geen groenten. Koen liet het daar niet bij zitten en maakte worteltjes zo lekker dat ze bijna niet meer gezond smaken.

Dus bedacht hij, wat als we net zoveel moeite stoppen in onze groenten als dat we normaal gesproken in vlees doen? Hij experimenteerde erop los en voila, Knakwortel was geboren.

Een sous-vide gegaarde bospeen, gemarineerd in rokerige kruiden. Met ingrediënten die je ook in je keukenkastje vindt, maar je hoeft geen moeite meer te doen. 3 minuutjes goudbruin bakken en smullen maar.
Website innovatie instagram.com/knakwortel
Noodzaak en belang van deze innovatie Met Knakwortel maken we grote duurzame thema's letterlijk behapbaar. Want we moeten anders eten in de wereld, minder tot geen vlees. Dat betekend dat het aanbod vega groter zal moeten worden en diverser. Niet alleen producten die op vlees lijken met veel zout maar ook mensen leren om anders naar voedsel te kijken. Deze transitie kost tijd en heeft rolmodellen nodig. Voorbeelden die grappig zijn en eenvoudig. Dat is Knakwortel.
Bijdrage aan een betere wereld Met Knakwortel maken we grote duurzame thema's letterlijk behapbaar. Want we moeten anders eten in de wereld, minder tot geen vlees. Dat betekend dat het aanbod vega groter zal moeten worden en diverser. Niet alleen producten die op vlees lijken met veel zout maar ook mensen leren om anders naar voedsel te kijken. Deze transitie kost tijd en heeft rolmodellen nodig. Voorbeelden die grappig zijn en eenvoudig. Dat is Knakwortel.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het product is vernieuwend op de markt omdat het geen samengestelde vleesvervanger is maar bestaande groenten, die zijn vorm en kracht behoudt maar met de vlezige en intense smaak die men kent.

We zetten groenten in de hoofdrol en wijzen niet met een vingertje hoe het anders moet maar willen inspireren hoe het anders kan.

Het product is 100% afkomstig uit Nederland en wordt hier ook geproduceerd. Dit maakt het product anders t.o.v producten van de vega slager.

Het is het eerste product ter wereld dat op deze manier geproduceerd en verkocht wordt. We promoten niet anti vlees maar we promoten pro groenten

Naast het klassieke broodje hebben we nog veel meer recepten bedacht waaronder een vegan boerenkool, croissantjes, quiche, soep en sushi.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact