Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Icologiq BV

Icologiq Universe

Bedrijfsnaam Icologiq BV
KvK Nummer 06054863
Website www.icologiq.nl
Beschrijving onderneming Icologiq is een innovatief softwarebedrijf in Enschede dat zich richt op digitale transitie van bedrijfsprocessen.
Naam innovatie Icologiq Universe
Beschrijving innovatie Universe is één van de eerste No-Code platforms. Met Universe kunnen gebruikers zelf Workflow Applications bouwen om processen te optimaliseren en informatie te verwerken zonder dat daar kennis van coderen voor nodig is. Daardoor worden papier en modules zoals Word en Excel vervangen door goed georganiseerde processen en optimale samenwerking. Bovendien kunnen gebruikers de applicatie zelf naar wens aanpassen, gebaseerd op hoe ze het gebruiken en waar ze tegenaan lopen. Universe stelt mensen in staat zelf veranderingen toe te passen met een intuïtief system. Universe is beschikbaar in de Cloud, werkt op alle devices, altijd en overal. Universe brengt Business en IT samen.
Website innovatie https://universe.icologiq.nl/
Noodzaak en belang van deze innovatie Universe sluit aan op de mindset en doelstellingen van toekomstige generaties (bijv. Y en Z): snel aan de slag, zelf oplossingen bouwen, altijd en overal samenwerken. Zonder wachten geen onnodige tijd verliezen. Naast het verbeteren van business resultaten is Universe ook toepasbaar op sociale maatschappelijke problemen en project. Het is inzetbaar in verschillende sectoren. Zo wordt Universe ingezet voor het oplossen van Cold Cases, waar er landelijk meer dan 2000 van zijn. Een groep studenten die de studie Forensic Studies volgt aan het Saxion Hogeschool gebruiken Universe in hun minor Cold Case om onopgeloste moordzaken of vermissingen te onderzoeken. Met de juiste technologische ondersteuning gaan zij efficiënt en gestructureerd te werk. Met Universe kunnen zij precies vastleggen en aantonen welke keuzes zijn gemaakt en waarom.
Bijdrage aan een betere wereld Universe stelt iedereen, jong, oud, arm, rijk, man, vrouw, technisch, atechnisch, in staat om zelf digitale workflow te bouwen om sneller en efficiënter samen te werken. De kracht van Universe is dat digitale oplossingen op een laagdrempelige manier kunnen worden gebouwd door ieder mens, zonder er dure IT-specialisten of consultants erbij te betrekken. Zo kunnen sociale projecten, zoals het bovengenoemde Cold Case project, worden ondersteund met een innovatief IT systeem. Dit draagt bij aan het toegankelijk maken van de groei van de digitale wereld waar iedereen evenveel recht op zou moeten hebben.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Universe onderscheidt zich van andere aanbieders zoals Mendix, BettyBlocks, en WEM.io met de unieke ‘design, deploy, improve’ methodiek. Universe sluit zich aan bij de missie: ‘software-creatie democratiseren door iedereen in staat te stellen de softwaretools te bouwen die aan hun behoeften voldoen’. Dit is een joint effort. Iedereen kan met Universe aan de slag. Binnen een uur heb je een werkende applicatie die je direct kan testen, valideren en delen en die je op ieder moment kan aanpassen aan nieuwe wensen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact