Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

IQP

demontabel IQ-snelbouwhuis

Bedrijfsnaam IQP
KvK Nummer 55 44 99 80
Website www.iqp.jaaaa.net
Beschrijving onderneming zie www.iqp.jaaaa.net
hier belangrijk: promoten van innovaties met een groot nut-potentiaal voor de maatschappij
Naam innovatie demontabel IQ-snelbouwhuis
Beschrijving innovatie www.simpel-bauen.jaaaa.net
De wand- (bodem- dak-) platen van een kamer /unit strekken grote armen uit in richting aanstotende platen. In de aangrenzende platen zijn grote handen geïntegreerd, die de armen grijpen. Het belangrijkste daarbij is: de armen en handen zijn zo geoptimaliseerd, dat ze grote krachten kunnen overstaan. Zo blijft het gebouw heil onder vaak voorkomende normale omstandigheden, bijv. tijdens een sterke storm. Met aardbevingen gaat een licht IQ-huis slimmer om dan een gewoon huis: een getroffen wand wijkt uit en neemt alle aangrenzende wanden mee. Het huis schommelt en valt niet in elkaar. Bewoners overleven de schokken.
Website innovatie www.simpel-bauen.jaaaa.net
Noodzaak en belang van deze innovatie Het gaat om een grenzen verleggende innovatie. Onderdelen voor gebouwen worden, meer dan tot nu toe, in de prefab-fabriek aan de lopende band geproduceerd, snel in grote hoeveelheden, met impact op beschikbaarheid en prijs. En kwaliteit! Die gaat omhoog.
De maatschappij kan nu meer doen in richting circulaire economie. De natuur wordt minder belast, minder geplunderd.
Bijdrage aan een betere wereld Iedereen kan sneller een eigen huis bouwen dan nu, omdat het veel goedkoper is. Ook huurders profiteren, omdat de huurprijzen op termijn gaan zakken. Demontabel bouwen is goed voor de natuur.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Alle vakmensen hebben verbazing getoond. "Zo snel en zo eenvoudig bouwen, dat hebben wij nog niet gezien!" Origineel is misschien, dat wij de eenvoud op de spits hebben gedreven en daarmee het resultaat hebben bereikt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact