Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Helpr.nl

Leer slimmer met Helpr

Bedrijfsnaam Helpr.nl
KvK Nummer 66317991
Website www.helpr.nl
Beschrijving onderneming Helpr maakt intelligente conversationele interfaces voor educationele toepassingen. Dankzij deze toepassing krijgen leerlingen een virtuele docent-assistent bij hun onderwijsmethode waaraan ze hun vragen kunnen stellen en krijgt de docent meer tijd voor zijn leerlingen!
Naam innovatie Leer slimmer met Helpr
Beschrijving innovatie Kunt u het zich nog herinneren? U was vast die ambitieuze leerling die het antwoord al wist voordat de docent zijn vraag had afgemaakt? Die ijverige leerling die vooruit wilde werken maar moest wachten op de rest van de klas… Of had u juist moeite met de stof en liep u wat achter? Docenten moeten kunnen multitasken en studenten moeten leren om (soms) geduld te hebben. Maar wat zou het een uitkomst zijn wanneer de docent(e) zou worden ondersteund door een virtuele assistent (een chatbot), die antwoord geeft op de meest gestelde vragen van leerlingen en dit doet op een inspirerende manier?! Helpr is die assistent! Leerlingen kunnen op ieder moment van de dag hun vragen stellen aan Helpr, de antwoorden zijn opgesteld door experts en dankzij kunstmatige intelligentie (NLP) kan de chatbot de dialoog aangaan; hoe meer de chatbot wordt gebruikt, hoe slimmer hij wordt. ThiemeMeulenhof is de eerste uitgever die is gaan werken met onze techniek en ondertussen zijn we met diverse uitgevers in binnen- en buitenland in gesprek. Tevens wordt onze techniek ingezet voor een innovatief studiekeuzeproject voor de gemeente groot Amsterdam, met als opdrachtgevers de gemeenten Diemen, Amsterdam, Lelystad, Haarlemmermeer en Purmerend.
Website innovatie n.v.t.
Noodzaak en belang van deze innovatie De druk op leraren in het voortgezet onderwijs is groot. Enerzijds wordt er een grote werkdruk beleeft door leraren en anderzijds is er een groeiend tekort aan leraren (een recente schatting is dat in 2027 een tekort dreigt van 1.200 FTE in het Voortgezet Onderwijs). Het lerarentekort heeft landelijk aandacht en in februari 2017 is in de Tweede kamer een plan van aanpak goedgekeurd om dit aan te pakken. Eén van de actielijnen om het lerarentekort aan te pakken is het anders organiseren van onderwijs en stimuleren van innovatieve concepten. Helpr is een innovatief concept wat de potentie heeft om bij te dragen aan een efficiëntere onderwijsorganisatie. Doordat leraren minder begeleiding hoeven te geven bij het uitleggen en verklaren van bepaalde kennis en concepten is het mogelijk dat leerlingen vaker zelfstandig werken. Kennisnet noemt Helpr een van de meest veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie.
Bijdrage aan een betere wereld Het gevolg hiervan kan zijn dat een onderwijsinstelling in de toekomst met minder FTE leraren kan functioneren. Na het basisonderwijs is recentelijk ook het voortgezet onderwijs in actie gekomen tegen de werkdruk (zie www.voinactie.nu). Eind 2017 wordt een voorbeeld aangehaald in een artikel van het AD. Anouk Gielen, voorzitter van het LAKS geeft in het betreffende artikel aan. ,,Soms durven leerlingen niets te vragen, omdat ze zien dat de leraren het al zo druk hebben. Ze merken het ook tijdens lessen. Dan zegt zo'n leraar: sorry, het is allemaal niet gelukt. Ik moest veertig toetsen nakijken, dus we gaan een documentaire kijken.''
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor zover wij weten zijn er geen initiatieven bekend op dit gebied.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact