Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Halfes

Halve flessen wijn

Bedrijfsnaam Halfes
KvK Nummer 66930707
Website www.halfes.nl
Beschrijving onderneming Halfes gaat de voedselverspilling tegen door kwaliteitswijn in halve flessen (37,5cl) te leveren. Heel veel mensen drinken geen hele fles, waardoor veel wijn wordt weggegooid. Door halve flessen aan te bieden gooien mensen geen wijn meer weg en kunnen zij voor hetzelfde geld als een grote fles kwalitatief goede wijn drinken. Onze klanten: yuppen die goed eten waarderen maar ook hun verantwoordelijkheden kennen en singles.
Naam innovatie Halve flessen wijn
Beschrijving innovatie In plaats van een hele fles wijn een halve fles. Daarbij zijn wij bezig om onze halve flessen uiteindelijk te verwerken tot nieuwe drinkglazen.
Website innovatie https://www.instagram.com/halfeswijnen/
Noodzaak en belang van deze innovatie - Minder voedselverspilling - Stimuleren van het minder drinken van alcohol - Mensen meer laten genieten van goede kwaliteit
Bijdrage aan een betere wereld Ja, want door de voedselverspilling tegen te gaan helpen wij niet alleen onszelf en het milieu, maar komt de passie en de kunde van de wijnboer echt goed terecht.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Halve flessen worden al langere tijd in Frankrijk verkocht als 'lunchmaatje'. In Nederland werd het bijna niet verkocht toen wij in 2018 begonnen. Vernieuwd is dat wij de voordelen van een fles voor de mensen zelf uitdragen. De bekendheid in Nederland was er niet, bleek uit ons eigen onderzoek. Jongeren (tot 40 jaar) waren er ├╝berhaupt niet mee bekend, de meeste 40+'ers kenden het, maar wisten niet dat het verkocht werd. Wij merken dat het lang duurt voordat mensen zelf de voordelen ervaren ('ik gooide vorige week een halve fles weg, maar nu ik dit zie heb ik een doos besteld').

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact