Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Hagelswag

Hagelswag ontbijtchocolade

Bedrijfsnaam Hagelswag
KvK Nummer 68607245
Website www.hagelswag.com
Beschrijving onderneming Bij Hagelswag delen we de Nederlandse traditie van chocolade voor het ontbijt met de rest van de wereld. Onze ├ęchte kwaliteitschocolade is fair traded en vegan, een ode aan de lekkerste ontbijttraditie van Nederland. Inmiddels delen we onze chocolade met mensen over de hele wereld, van Tokio tot Rio en van Oslo tot New York.
Naam innovatie Hagelswag ontbijtchocolade
Beschrijving innovatie Hagelswag is gemaakt van 100% ├ęchte fair traded en vegan chocolade. Een ode aan de Nederlandse traditie van chocolade op brood, een traditie ouder dan de bekende hagelslag. Onze chocolade wordt verwerkt en ingepakt in een sociale werkplaats in Nederland en een deel van de omzet gaat naar de Hagelswag Foundation, hiermee steunen we voedselprojecten wereldwijd. Hagelswag komt in een glazen verpakking en is te hervullen via een online programma - hiermee bereiken we klanten in meer dan 40 landen wereldwijd. Onze retailverpakkingen zijn plasticvrij en recyclebaar. Onze missie is het delen van deze bijzondere Nederlandse traditie met mensen wereldwijd.
Website innovatie www.hagelswag.com/pages/about
Noodzaak en belang van deze innovatie De introductie van Hagelswag brengt kwaliteitschocolade weer terug op de ontbijttafel in Nederland. De oeroude traditie van chocolade op brood verdween bijna door de introductie van hagelslag - van origine een suikerbeleg. Sinds de lancering van onze crowdfundingcampagne in 2017 zijn er op de Nederlandse markt verschillende alternatieven verschenen, de eerste grote verandering in het chocolade strooiselschap in tientallen jaren. Hagelswag onderscheidt zich door branding, packaging en sociaal ondernemerschap. Hiervoor zijn we beloond met o.a. de Albert Heijn Product Pitch 2018 voor meest innovatief product en een nominatie voor de Retail Rookie van 2018 voor ons merk en de eerste "hagelslag"-winkel ter wereld.
Bijdrage aan een betere wereld Bij Hagelswag doen we dingen graag beter, lekkerder en leuker. Beter door duurzame producten te lanceren, zoals onze plasticvrije retailverpakkingen en onze herbruikbare glazen verpakking. Lekkerder door alleen 100% kwaliteitschocolade te gebruiken, deze bevat niet alleen minder suiker, maar ook kleinere porties. Leuker door te werken met een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om te werken. Daarnaast gaat een deel van de omzet naar de Hagelswag Foundation waarmee we voedselprojecten steunen. Chocolade voor het ontbijt is iets waar wij zelf mee zijn opgegroeid en waar we warme herinneringen hebben. We zijn er van overtuigd dat wanneer je de dag goed begint, de wereld een stukje mooier wordt.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De traditie van chocolade voor het ontbijt is meer dan 100 jaar oud. Hier ontstaan toen Nederland een bloeiende chocolade-industrie had. De introductie van hagelslag, ontstaan als suikerbeleg, heeft de tradities (bijna) van de Nederlandse ontbijttafels doen verdwijnen. Wij brengen een oude traditie terug in een eigentijdse uitvoering.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact