Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

HRBS

Hrbs

Bedrijfsnaam HRBS
KvK Nummer 69963231
Website www.hrbs.com
Beschrijving onderneming Hrbs bestaat uit een internationaal team van 12 groenliefhebbers! Begonnen in Amsterdam is het een innovatie die voort is gekomen uit het architectuurbedrijf MOSS (www.moss.amsterdam) en is Hrbs uitgegroeid als een product dat niet meer weg te denken in de keuken van de chef!
Naam innovatie Hrbs
Beschrijving innovatie Een verse kruidenservice, die lokaal geproduceerde gewassen levert tot aan de deur en als een echte 'experience' presenteert. Het gewas (kruiden / eetbare bloemen / kiemgroente / bladgewas) blijft langer goed en vraagt weinig onderhoud door onze designmeubels. Zo blijft het groen echt kraakvers! Onze service is circulair, de trays die gebruikt worden gaan weer in de retourstroom en wij hergebruiken alle materialen die terugkomen. Zo is de cirkel weer rond.
Website innovatie https://vimeo.com/270482931
Noodzaak en belang van deze innovatie In steden zien we veel ontwikkelingen op het gebied van stadslandbouw (urban farming). Hierbij wordt gestreefd naar het zo dicht mogelijk bij de burger verbouwen van voedsel. Lokale productie van kruiden en groente leidt tot minder transport. Dat betekent ook minder CO2-uitstoot en minder luchtverontreiniging. Steeds meer gemeenten staan positief tegenover stadslandbouw, omdat dit ook de sociale samenhang in de wijk ten goede komt. Door meer lokaal te verbouwen, is er minder import nodig van versproducten. Dit zal invloed hebben op de conventionele teelt, maar wij zien het vooral als een additionele versterking dan concurrentie.
Bijdrage aan een betere wereld Het kweken van groente en fruit brengt ons in contact met de basis van ons voedsel. Het sluit ook aan op de vraag naar meer gezond, duurzaam en lokaal voedsel. Bovendien raakt zelf kweken aan een oergevoel van zelfvoorzienend willen zijn. Dat bewustzijn is nodig om ervoor te zorgen dat mensen andere beslissingen maken, beslissingen die beter voor het milieu zijn.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Is nog geen vergelijkbaar product op de markt die op deze manier kruiden / gewassen aanbiedt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact