Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

H&M Houtbewerkingsmachines

Robo brick

Bedrijfsnaam H&M Houtbewerkingsmachines
KvK Nummer 01052861
Website www.h-m.nl
Beschrijving onderneming Bouwen en ontwikkelen van CNC gestuurde machines voor de prefab huizenbouw ( vooral houtskeletbouw )over de gehele wereld. En het lokaal leveren en plaatsen van standaard houtbewerkingsmachines.
Naam innovatie Robo brick
Beschrijving innovatie Ontwikkeling en bouw van een metselrobot om in de fabriek steenstrips en de lijm geheel automatisch vanaf tekening op HSB wanden aan te brengen. De machine is 8 keer sneller dan handmatige metselen.
Website innovatie https://youtu.be/fMMFeRrzFVM
Noodzaak en belang van deze innovatie Deze innovatie biedt de oplossing voor het wegvallen/tekort aan bouwvakkers, is zeer geschikt voor het upgraden van bestaand woningarsenaal naar nul op de meter concept. Zorgt er voor dat er lichter gebouwd kan worden, wat voor betaalbare huizen zorgt. en als laatste in het Craddle tot Craddle concept past. Eerste machine is bij Bouwgroep Dijkstra Draaisma in gebruik, en al vele malen in diverse televisie programma's en zelfs Rabobank reclame vernoemd.
Bijdrage aan een betere wereld Deze innovatie zorgt er mede voor dat huizen betaalbaar worden, en zoals eerder door het bouwen in de fabriek, met minder materiaal, zorgt voor minder vervoersbewegingen naar de bouwplaats, maakt het eenvoudiger en betaalbaarder om oude huizen te isoleren en gasloos te maken en als laatste zorgt het ervoor dat het werk lichter wordt waardoor mensen probleemloos hun pensioen kunnen halen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het gebruik van robots in de bouw, in combinatie met aansturing vanuit tekening, is zover wij weten uniek en nog nergens op deze manier toegepast.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact