Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Groene Bouwhekken

Groene Bouwhekken

Bedrijfsnaam Groene Bouwhekken
KvK Nummer 72574585
Website www.groenebouwhekken.nl
Beschrijving onderneming Verhuurbedrijf van duurzame bouwhekken.
Naam innovatie Groene Bouwhekken
Beschrijving innovatie Onze bouwhekken worden gemaakt van hout waaraan plantenbakken worden bevestigd.

Wat ons bijzonder maakt - los van de uitstraling en de duurzame materialen - is dat ons hele proces is ingericht op (re-)integratie op de arbeidsmarkt. Inplanten, productie, opslag, transport, installatie en onderhoud is in samenwerking met sociale partners en uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De bouw is een van de grootste markten en heeft veel invloed op de omgeving. Een bouwplaats zorgt voor veel overlast, soms zelfs voor enkele jaren. Door de inzet van de Groene Bouwhekken wordt de overlastervaring tijdens bouw verminderd.

Daarnaast heeft een aannemer bij een aanbesteding te maken met de Social Return on Investment (SROI) verplichting, met als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te krijgen. De aannemer heeft het hier vaak moeilijk mee. Dit is logisch, want een bouwbedrijf is bezig met bouwen, niet met mensen opleiden en begeleiden. Doordat ons volledige proces 'sociaal' is ingericht kan de aannemer onze bijdrage inzetten op de SROI verplichting. Hiermee voorzien we de aannemer in een primaire behoefte (een bouwafscheiding) én zorgen we voor een positieve uitstraling voor voorbijgangers en omgeving.
Bijdrage aan een betere wereld Wat ons betreft moet iedereen deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt. Helaas zijn er veel mensen die om allerlei redenen hier van worden uitgesloten.

Wij streven er naar dat uiteindelijk iedereen deel kan nemen op de arbeidsmarkt. Dit doen wij doordat ons hele proces (alle stappen die nodig zijn tot productrealisatie: Inplanten, productie, opslag, transport, installatie en onderhoud) is ingericht op (re-)integratie.

Ieder hek dat wij produceren en verhuren, draagt bij aan meer werk, meer opleiding en meer begeleiding en uiteindelijk aan (re-)integratie. In het kader van de 'Global Goals' dragen we bij aan GG8: Decent Work and Economic Growth. Voor iedereen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Een bouwhek is vrij traditioneel en al jaren hetzelfde. Een Groen Bouwhek is wat dat betreft zeer nieuw en zeker binnen deze markt (de bouw) vooruitstrevend.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact