Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Foreco Houtproducten

FaunaWood

Bedrijfsnaam Foreco Houtproducten
KvK Nummer 72515414
Website www.foreco.nl
Beschrijving onderneming Houthandel, houtbewerking en houtbehandeling
Naam innovatie FaunaWood
Beschrijving innovatie Volledig circulaire houtoplossing voor de GWW

Houtmodificatie met hout.
Middels de innovatieve techniek met biobased chemie uit houtresten en uit plantenresten worden Europese grenen palen gemodificeerd met een biohars. Een pyrolyse techniek maakt van houtresten grondstof voor de biohars, die normaal van plantenresten wordt gemaakt. Deze biohars wordt onder hoge druk geïmpregneerd in het hout waardoor de paal bestand is tegen aantasting

Alternatief voor hardhout, creosoot én andere materialen.
FaunaWood is ontwikkeld als alternatief voor afrasteringspalen van tropisch hardhout en behandeld hout met bijvoorbeeld creosoot. Ook is het een alternatief voor niet-hout producten zoals kunststof, staal en beton.

Circulair
De ontwikkeling van de pyrolyse techniek maakt het ook mogelijk om een oude FaunaWood paal weer opnieuw te gebruiken als input voor de biohars die in een nieuwe FaunaWood paal komt. Zo is het product 100% circulair!
Website innovatie https://www.foreco.nl/nl/producten/fauna...
Noodzaak en belang van deze innovatie Door inzet van bioraffinage van hout komt er een nieuwe bron van bio-olie, of ook wel pyrolise olie, beschikbaar die een alternatief kan bieden voor aard-olie. Gebruik voor houtmodificatie zorgt voor een alternatieve aanwending naast verbranding voor energie. Dit opent de route voor onafhankelijkheid van fossiel voor de grondstof behoefte van de industrie en een transitie naar een biobased economie naast de duurzame energie transitie.
Bijdrage aan een betere wereld Deze innovatie zorgt eindelijk voor nuttig gebruik van houtresten i.p.v. verbranding voor energie (wat altijd nog mogelijk is). Het is een eerste aanzet voor een transitie van aardolie naar circulaire pyrolise olie.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel FaunaWood is een nieuwe stap in de houtindustrie waarbij houtbewerking, houtbehandeling, en bioraffinage van hout voor het eerst bij elkaar komen tot houtmodificatie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact