Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Jebede h.o.d.n. FlyGRN

FlyGRN

Bedrijfsnaam Jebede h.o.d.n. FlyGRN
KvK Nummer 32164729
Website https://flygrn.com
Beschrijving onderneming FlyGRN is een vliegticket zoekmachine die zijn eigen inkomsten van verkochte vliegtickets direct stopt in het compenseren van de CO2-uitstoot van de vlucht. Dat doen we door voor bijna iedere vlucht zonne-energieprojecten in India te steunen en/of bomen te planten.
Naam innovatie FlyGRN
Beschrijving innovatie FlyGRN is een vliegticket vergelijkingssite die met de marge die het verdient automatisch en gratis (een deel van) de CO2-uitstoot van de vlucht direct compenseert. Dat doet FlyGRN met de fee die het krijgt voor een verkocht vliegticket. Vaak is een vliegticket niet duurder dan elders. Voor dezelfde prijs is jouw vlucht dus CO2-gecompenseerd. Daarnaast biedt FlyGRN alternatieve reisopties. Wanneer je zoekt naar korte afstandsvluchten zoals van Amsterdam naar Londen krijg je een aanbieding: "wil jij tot 90% van je CO2 besparen? Gebruik dan de trein naar Londen.”

Website innovatie https://flygrn.com/nl
Noodzaak en belang van deze innovatie 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door vliegen en deze uitstoot verdubbelt binnen 20 jaar. Minder dan 1% van de passagiers compenseert echter zijn vlucht. Met het gratis CO2-compenseren van FlyGRN hopen wij een goede eerste stap te zetten naar een bewustere en groenere wereld.
Bijdrage aan een betere wereld Een groot deel van de inkomsten van FlyGRN gaan direct in CO2-compensatieprojecten. Dat zijn projecten zoals zonne-energieprojecten in India die kolencentrales vervangen of bijvoorbeeld de aanplant van bomen. Zulke projecten hebben een positieve lokale impact doordat ze resulteren in schone lucht, werkgelegenheid en een beter klimaat (dat zijn diverse Sustainable Development Goals).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij verwachten dat de reissector de komende jaren verandert. Zo gaan de meeste mensen al lang niet meer naar een reisbureau. Tegelijkertijd verschijnen er steeds vaker krantartikelen als 'vliegen is het nieuwe roken' en 'reissector verantwoordelijk voor bijna 10% van wereldwijde CO2-uitstoot’. Er is een transitie gaande van de manier hoe mensen reizen en zich erop voorbereiden. Wij bieden de opties om reizigers zich bewuster te maken van hun uitstoot, maar ook voor manieren om ervoor te zorgen dat de impact van reizen minimaal is. Dat doen wij als volgt:

Wij combineren verschillende reissites in één vergelijkingssite en bieden inzicht in de CO2-uitstoot van de vluchten die je kunt boeken. Maar wij zijn ook de eerste site die duidelijk laat zien wat een ton CO2 nou precies is (1400+ wasmachine beurten of 10% van het jaarverbruik van een Nederlands persoon). Mocht FlyGRN niet je vlucht volledig kunnen compenseren kun je dat zelf doen. Vaak kost dat enkele euro’s extra.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact