Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Flamingo.report

Flamingo.report

Bedrijfsnaam Flamingo.report
KvK Nummer 70542988
Website https://www.flamingo.report
Beschrijving onderneming Flamingo.report maakt software om snellere en slimmere vastgoedbeslissingen te maken. Onze software heeft meer dan 11 miljoen datapunten over elk pand in Nederland. Met onze software kunnen gebruikers alles te weten komen over een bepaalde adres om betere beslissingen te maken.
Naam innovatie Flamingo.report
Beschrijving innovatie Het kopen van een huis is de grootste financiële beslissing die je zal doen in je leven. Natuurlijk wil je dan zeker weten dat je de juiste aankoopt doet en dat de buurt ook goed bij jouw past. De buurtomgeving onderzoeken gaat nu veelal op onderbuikgevoel of een korte zoektocht op internet.

Er is op dit moment enorm veel open data beschikbaar over de buurt, wijk en gemeentes tot zelf op postcode niveaus – Demografische gegevens, criminaliteit, welke scholen zijn er in de buurt maar ook de resultaten van deze scholen volgens de onderwijsinspectie, verkeersongelukken, parkeerplaatsen en nog veel meer. Probleem is alleen dat al deze data verspreid zijn in verschillende bronnen en verschillende formaten daarnaast moet je ook nog eens goed begrijpen wat die data voor jouw persoonlijk betekenen.

Flamingo.report verzamelt, analyseert, combineert en legt alle data uit voor een bepaald adres en levert deze aan in een gemakkelijk te lezen en duidelijk rapport. Zodat de gebruiker een beter geïnformeerde beslissing kan maken op basis van alle feiten en omstandigheden zonder veel moeite en tijd.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij zijn op dit moment bezig om dezelfde data toe te passen in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld in de Retail sector wordt onze innovatie gebruikt om de perfecte winkellocatie uit te zoeken. Voor vastgoedinvesteerders doen wij nu pilots sneller interessante investeringspanden te vinden op basis van verschillende criteria ’s (bijvoorbeeld door te filteren op stijgende inkomensniveaus”). Daarnaast zijn we in gesprekken om onze data toe te passen voor banken en verzekeraars (Hypotheekportfolio analyses).
Bijdrage aan een betere wereld Met onze innovatie trachten wij om een kleine ‘open data revolutie’ te ontketenen. Mensen weten veelal niet welke data er op dit moment beschikbaar is. Met onze innovatie willen we de mensen bewust maken over data beschikbaarheid en hopen dat ze deze data ook verder zullen gaan integreren in hun leven – bijvoorbeeld bij het voeren van discussies (gebaseerd op feiten) of om hun (lokale) politieke partij verantwoordelijk te stellen voor de resultaten of om zelf de data te gebruiken om hun eigen buurt en leefomgeving beter te maken.

Onlangs heeft onze innovatie ook de ‘PROVADA FUTURE Start-up Battle’ gewonnen. Tijdens deze wedstrijd heeft een jury van vastgoedprofessionals aangegeven dat onze innovatie veel transparantie kan aanbrengen in de huidige vastgoedwereld.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De data die wij gebruiken zijn al aanwezig. Echter, er is nog niemand geweest die alle databronnen aan alle adressen heeft gekoppeld en dit over de jaren heen. Tot nu toe zijn wij de enige die echt een open en transparant beeld weergeven van alle beschikbare informatiepunten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact