Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Farm Dairy

Biobased melk can op basis van suikerriet

Bedrijfsnaam Farm Dairy
KvK Nummer 243.27.163
Website www.farmdairy.com
Beschrijving onderneming Farm Dairy is dedicated private label leverancier van dagverse zuivel. We ontwikkelen samen met onze afnemers – voornamelijk de Nederlandse supermarktorganisaties - onderscheidende dagverse zuivelconcepten om samen het maximale resultaat uit de categorie te halen.
Naam innovatie Biobased melk can op basis van suikerriet
Beschrijving innovatie Farm Dairy heeft het mogelijk gemaakt om haar design can (met verwisselbaar logo en gebruiksvriendelijk design) te produceren o.b.v. biobased HDPE en partners gezocht voor biobased sleeve en (onderscheidende groene) dop. De totale verpakking (can + dop + sleeve) is geproduceerd uit biobased PE o.b.v. suikerriet: Green PE. Het biobased gehalte is zeer hoog: ca. 98%.
Website innovatie https://www.farmdairy.com/farm-dairy-hee...
Noodzaak en belang van deze innovatie Melk is met in totaal 500mln L per jaar een zeer vaak geconsumeerd product in Nederland. Grootverbruikers onder consumenten kiezen vaak voor PE cans vanwege het gebruiksgemak (handvat, transparant, makkelijk schenken). Als marktleider in cans wil Farm Dairy haar verpakkingen verduurzamen en heeft daarom deze biobased can ontwikkeld op basis van Green PE. Albert Heijn heeft als eerste retailer gekozen voor deze verpakking voor haar destijds nieuw te introduceren grootverpakking biologische AH huismerk melk. Green PE heeft een negatieve CO2 uitstoot: per kg PE wordt ca. 3 kg CO2 opgenomen (incl. transport vanuit Brazilië; LCA onafhankelijk goedgekeurd door Carbon Trust). Omdat de verpakking voor 100% uit PE bestaat (monomateriaal), is deze zeer goed recyclebaar (KIDV recyclecheck). Deze lichtgewicht 2L can (ca.47g) bevat bijna een kwart minder materiaal dan 2 literpakken à 31 gram, die minder goed recyclebaar zijn door de combinatie van verschillende materialen. De cans worden in de fabriek van Farm Dairy geproduceerd vanuit granulaat en ook ter plaatse afgevuld. De biobased can is future proof conform de strategische doelstellingen uit het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050. Indien meer retailers kiezen voor biobased cans en niet alleen voor biologische melk, zorgt dit voor een grote stap in de verduurzaming van melkverpakkingen.
Bijdrage aan een betere wereld Geen gebruik van fossiele materialen en in plaats van CO2 uitstoot wordt CO2 opgenomen door de productie van Green PE. Farm Dairy focust met name op Nederland, maar de impact zal nog groter kunnen zijn in landen waar relatief nog meer grootverpakkingen melk worden gebruikt, zoals het Verenigd Koninkrijk en de VS. Ter plekke produceren is daarbij wel van belang, om transport van lege cans (lucht) te voorkomen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Farm Dairy heeft met een biobased can een primeur in Europa. Alleen in Zuid-Afrika is een biobased melk can op de markt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact