Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

FAIR coffins BV

De FAIR coffin

Bedrijfsnaam FAIR coffins BV
KvK Nummer 70140162
Website www.faircoffins.com
Beschrijving onderneming FAIR coffins is een Social Enterprise uit Nijmegen en vervaardigt een nieuwe soort gepatenteerde ecologische uitvaartkisten. Het volledige productie proces is ingericht op de mogelijkheden en ontwikkeling van mensen met arbeidsbeperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.
Naam innovatie De FAIR coffin
Beschrijving innovatie FAIR coffins zijn gemaakt voor 100% ecologische gerecyclede materialen. Dit materiaal is sterk, lichtgewicht & betaalbaar en kan van persoonlijk bedrukking worden voorzien. De constructie is zodanig ontworpen dat deze door mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt geassembleerd kan worden.

Het basismateriaal van de FAIR coffin is een nieuw ontwikkelt en gepatenteerd product wat het meeste lijkt op karton. De basis is gemaakt van gerecyclede houtvezels uit sloophout, karton en oud papier. De vouwtechniek in de lagen materiaal zorgen voor een lichte en zeer sterke constructie. Door toevoeging van producten uit de natuur wordt het materiaal geschikt voor crematie. De bedrukking van de FAIR coffins gebeurt met een ecologische inkt, die vrij is van zware metalen en oplosmiddelen. De inkt wordt energie arm gedroogd middels UV licht. De lijmen en hechtmiddelen zijn oplosmiddelvrij en op basis van natuurlijke ingrediënten als dennenhars, (aardappel)zetmeel en suikers.
Website innovatie www.faircoffins.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Met de ontwikkeling en productie van de FAIR coffins willen we een zo groot mogelijk sociale en ecologische impact leveren.

Aanleiding voor de ontwikkeling van FAIR coffins zijn de 115.000 giftige spaanplaat uitvaartkisten die jaarlijks alleen al in Nederland worden verkocht. Per uitvaartkist wordt daarin zo’n 4 kg aan giftige lijmstof gebruikt, afgewerkt met plastic printfolie en polyester interieur. Dit verbranden en begraven we massaal.

Ook wordt er veel hout gebruikt voor uitvaartkisten. Hout is een duurzaam product en kan beter duurzaam worden gebuikt in plaats van het met veel CO2 uitstoot te verbranden of te begraven. Hout is qua uitstoot meer vervuilend dan aardgas, aardolie en zelfs steenkool!

Kortom zo wordt de laatste reis een enorm milieudelict. Daar moet verandering in komen vinden we.
Bijdrage aan een betere wereld Naast onze impact op het milieu willen we als Social Enterprise middels onze bedrijfsactiviteiten mensen verder helpen om middels werk en opleiding deel te kunnen laten nemen aan onze maatschappij. Voor de mensen waar wij mee werken is dat nu vaak moeilijk
of zelfs onbereikbaar.

Door in ons bedrijf mensen met verschillende achtergronden en talenten samen onder begeleiding te laten werken ontstaat er ontwikkeling en perspectief, maar ook een gevoel van eigenwaarde doordat je niet meer in de hulpverlening zit, maar onderdeel uit maakt van een bedrijf en dus het maatschappelijke verkeer.

In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Binnen de uitvaartwereld is de FAIR coffin de laatste nieuwe ontwikkeling. Zowel qua constructie, materiaalgebruik en concept zijn we uniek en ook "beloond" met een patent.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact