Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Energyra BV

IconiQ

Bedrijfsnaam Energyra BV
KvK Nummer 65879422
Website www.energyra.com
Beschrijving onderneming Waarom groene energie van ver halen, als de kennis en kunde ook in Nederland aanwezig is? En wat je van ver haalt, moet worden vervoerd.
Bij Energyra hebben we daarom de knappe koppen bij elkaar gestoken, investeerders gezocht én gevonden en vervolgens een 100m lange productielijn opgebouwd in Westknollendam (Zaanstad). Met deze lijn kunnen we bijna geheel automatisch (Industry 4.0) jaarlijks 100MW produceren, wat gelijk staat aan het energieverbruik van zo’n 35’000 huishoudens.
Naam innovatie IconiQ
Beschrijving innovatie Ontwikkeling van wereldklasse: het Nederlandse ECN-TNO staat aan de basis van de door Energyra toegepaste MWT (Metal Wrap Through) technologie. Bij MWT worden geen soldeerverbindingen voor de cellen gebruikt: de contactpunten zitten namelijk aan de achterkant (back-contact). De combinatie van monokristallijn silicium, MWT en PERC (Passivated Emitter Rear Cell) zonnecellen staat borg voor hoge cel efficiency. Bovendien gebruikt Energyra POE inkapselfolie voor de ultieme bescherming tegen degradatie, zoals onlangs weer is aangetoond door het toonaangevende NREL instituut.

De MWT technologie breekt met het standaard uiterlijk van zonnepanelen. Alles kan. Maar vergeet rechte lijnen en wiskunde, onze onderzoekers lieten zich leiden door de natuur. De reuzenlelie heeft al duizenden jaren een uiterst efficiënte manier de sapstromen te transporteren. Het Energyra® ICONIQ patroon is daarom afgeleid van de fraaie bladnerven van de reuzenlelie. En met een minimale schaduwwerking blijft er meer nuttig celoppervlak over.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de productie terug te halen naar Nederland creëert Energyra® kennis en werkgelegenheid in het gebied. Doordat we geen gebruik maken van zware of giftige metalen kan een Energyra® paneel beter gerecycled worden.

Tevens biedt Energyra® de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen van Nederlandse makelij. Door het lelie patroon wordt het aanzicht op woningen met hoge mate verbeterd, omdat het er esthetischer uitziet.
Bijdrage aan een betere wereld De ingrediënten van een zonnepaneel zijn een stuk minder groen dan de opgewekte stroom. Veel mensen weten dat niet. Anders dan in traditionele panelen wordt in de Energyra® zonnepanelen niet langer een soldeerverbinding (lood, tin) gebruikt voor de celverbinding.

Bovendien is de gebruikte backsheet fluorvrij, zijn de aansluitkabels halogeenvrij en mist onze inkapselfolie de gangbare vinylverbindingen. Zelfs het (ijzerarme) glas wordt niet langer gecoat, maar voorzien van een anti-reflectielaag van echt kwarts die menige reinigingsbeurt wèl overleeft.

Dat onze eigen productie ook op groene stroom draait en het merendeel van de materialen uit Nederland of ons omringende landen komt vinden wij bijna vanzelfsprekend.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nergens ter wereld worden er panelen gemaakt met dit unieke design, met deze levensduur en op de Industry 4.0 productiewijze.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact