Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Ecocreation BV

Ecocreation composteermachine

Bedrijfsnaam Ecocreation BV
KvK Nummer 51224143
Website www.ecocreation.nl
Beschrijving onderneming Ecocreation ontwikkelt en produceert composteermachines met bijbehorende bacterieculturen. Organisch afval wordt binnen 24 uur omgezet naar compost. Van afval naar grondstof en een volumebesparing van 85%. Van elke 100 kilo afval blijft 15 kilo compost over.
Naam innovatie Ecocreation composteermachine
Beschrijving innovatie Ecocreation ontwikkelt en produceert composteermachines met bijbehorende bacterieculturen. Organisch afval wordt binnen 24 uur omgezet naar compost. Van afval naar grondstof en een volumebesparing van 85%. Van elke 100 kilo afval blijft 15 kilo compost over.

Naast voedselafval zijn er ook speciale bacteriemixen voor het verwerken van brood, overdatum producten van supermarkten, composteerbare verpakkingen en incontinentiemateriaal.
Website innovatie www.ecocreation.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie Van organisch afval naar grondstof binnen 24 uur. Het compost kan weer ingezet worden als bodemverbeteraar.

Machines kunnen op klantlocatie ingezet worden.

Een volume reductie van 85% waardoor minder logistiek nodig is (CO2 reductie) en aanzienlijke kosten worden bespaart.

Composteerbare verpakkingen kunnen samen met het voedselafval verwerkt worden waardoor er een optimale end-of-live scenario ontstaat voor biobased eet- en drinkverpakkingen.

Enorme toename van hygiene omdat de opslag van voedselafval in rolcontainers niet meer nodig is.
Bijdrage aan een betere wereld Circulair systeem dat van afval weer grondstof maakt in de vorm van bodemverbeteraar. Ook levert het een reductie van de CO2 uitstoot omdat er minder vrachtwagens nodig zijn om het afval af te voeren.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De composteermachine kan op locatie bij de klant naast groente en fruit ook vlees, vis, citrusvruchten, koffieprut en composteerbare verpakkingen verwerken.

De bacterieculturen zijn specifiek ontwikkeld voor afvalstromen (Cat3 swill, brood, over-datum-verpakkingen, incontinentiemateriaal, bioplastic).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact