Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Ebora Process Automation

Pneumapole

Bedrijfsnaam Ebora Process Automation
KvK Nummer 09110367
Website www.ebora.nl
Beschrijving onderneming Technisch leverancier van Pneumatiek, Instrumentatie en Appendages
Naam innovatie Pneumapole
Beschrijving innovatie De Pneumapole maakt de Festo VTUG ventieleilanden geschikt voor hygienische inbouw in de wand van de schakelkast.
Website innovatie www.pneumapole.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie De Pneumapole geeft het Festo VTUG ventieleiland een onderscheidend vermogen. Het grote voordeel is dat de meestal elektrisch georiƫnteerde paneelbouwer meteen met zijn werk kan beginnen omdat er door de Pneumapole eigenlijk geen Pneumatiek meer in de kast zit.
Bijdrage aan een betere wereld De Pneumapole is een heel goede aanzet om de groeiambitie van Ebora waar te maken. Onze ambitie is 5 x de omzet te doen in 5 jaar tijd met 2x zoveel mensen. En een technische speeltuin in te richten voor ons personeel en studenten om voorop te blijven lopen in de techniek. Om deze groeiambitie te verwezelijken hebben wij een extern bedrijf in de arm genomen. Ebora zal over 5 jaar 2 x zoveel personeel hebben dat technischer is dan de markt.

Pneumatiek kan hygienischer ingebouwd worden wat met name in de zuivel van groot belang is.

Wij hebben reeds mogen leveren aan een ketchup fabrikant, Melkfabrieken, kaasfabrieken, Aardappel verwerker etc.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het idee is afgeleid van een Festo NL product wat al jaren op de markt is (https://ebora.co.uk/pneumatics/valve-terminals/festo-cpv-ventieleiland.html). Omdat deze ventielen uitgefaseerd worden en dit voor ons het verkoopargument was zijn wij met het idee gekomen voor de Pneumapole. Festo NL heeft voor de VTUG ook een oplossing bedacht met een kunststof plaat, maar deze is duur in productie en hygiene technisch een minder fraaie oplossing. Festo Duitsland heeft een oplossing van binnenuit, maar dat is verre van hygienisch.

Omdat er in deze industrie vaak met hoge drukspuiten gereinigd wordt hebben wij ook een officiele IP-waarde test laten uitvoeren door Rittal en is de Pneumapole IP66 en IP69 gecertificeerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact