Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Drimpy

Drimpy

Bedrijfsnaam Drimpy
KvK Nummer 52766209
Website https://www.drimpy.com/
Beschrijving onderneming Drimpy BV is ontwikkelaar en leverancier van eHealth software & toepassingen die specifiek gericht zijn op Personal Healthcare (PGO of PHR) op basis van eigen medische gegevens, medische bestanden en gerelateerde gezondheid data.
Naam innovatie Drimpy
Beschrijving innovatie Drimpy is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) die de hele zorg rondom een patiënt op één plek bij elkaar brengt. De PGO richt zich op het gegevens ontsluiten van de gehele zorg rondom de patiënt, hierbij kan de patiënt bijvoorbeeld zijn eigen data invoeren en vullen vanuit andere systemen (MedMij, EPD, LSP), (health)apps en wearables. De patiënt kan bijvoorbeeld data ophalen uit een EPD van een zorginstelling, denk hierbij aan allergieën, medicatie of aandoeningen. Dit geeft inzicht in je gezondheid en overzicht van je eigen zorg.

Gebruikers geven aan: Ik hoef niet telkens mijn verhaal opnieuw te vertellen, mijn gegevens zijn altijd en overal waar ik ook ben, ik kan meehelpen aan mijn behandeling en ik kan mijn dokters en andere zorgverleners online updaten.

De Persoonlijke gezondheidsomgeving van Drimpy bestaat uit vier onderdelen. Het eerste onderdeel is Informatie en Data hier kan de patiënt zelf in zijn profiel data invoeren in zijn dagboek (Meetgegevens) en dossier (Medische Historie).

Om de informatie en data relevant te maken bestaat het tweede deel uit een sociaal netwerk en support, waarin de patiënt bijvoorbeeld zijn gemeten gegevens kan delen met zijn zorgverleners, familie en vrienden of juist met een geselecteerde groep een zogenaamd “zorgteam”.

De patiënt wil misschien zijn eigen slimme hulpmiddelen zoals bloeddrukmeters, weegschalen, stappen tellers die verbonden zijn aan de smartphone gebruiken voor de eigen gezondheid. Drimpy heeft hiervoor het gedeelte met koppelingen gerealiseerd waar de patiënt zijn (health)apps, devices en wearables kan koppelen, maar ook gegevens van zijn zorg kan onttrekken uit zorgsystemen van ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen. Alles zodat de patiënt meer inzicht krijgt in zijn eigen zorg en een zo volledig mogelijk beeld van zichzelf heeft.

Het laatste onderdeel van Drimpy bestaat uit Incentives en Credits, waar de patiënt door middel van gamification wordt geprikkeld om gebruik te maken van zijn PGO, denk hierbij aan kortingen die worden gegeven op bijvoorbeeld een abonnement van één maand bij Drimpy.

Sinds januari 2019 (markt validatie) hebben we de eerste 7 klanten (Zorgaanbieders) aangesloten (https://www.drimpy.com/nieuws/eerste-7-klinieken-aangesloten-op-drimpy/), waarvan 5 ZBC-klinieken (www.zkn.nl) en zijn er meer lopende gesprekken met klinieken, ziekenhuizen en hele regio’s.

Doelen van het bedrijf:
- Iedere EU zorgconsument is in regie over de eigen zorg op basis van toegang tot, beschikking over en beheer van de eigen medische en andere gezondheid gegevens.
- Een PHR (Personal Health Record) beschikbaar stellen voor elke EU zorgconsument, om zo mee te helpen aan een betere gezondheid en levensstijl.

Functionaliteiten voor de klant:
- Al uw gezondheidsgegevens centraal op één plek in een beveiligde omgeving.
- Eenvoudig te delen met uw familie, dokters, andere zorgverleners.
- Dagboeken met meetwaarden.
- Zorgteams vormen met artsen en andere zorgverleners.
- Koppelingen met zorgsystemen, medische applicaties en -apparatuur.
Website innovatie https://www.pgovergelijker.nl/drimpy.htm...
Noodzaak en belang van deze innovatie Drimpy is een uniek bedrijf. Drimpy is als eerste aangesloten op de testomgeving van
MedMij (https://www.drimpy.com/nieuws/drimpy-sluit-als-eerste-aan-op-de-testomgeving-van-medmij/), daarnaast zijn we officieel (handtekening) deelnemer van vZVZ (www.vzvz.nl) geworden. vZVZ is de beheerder van het LSP (Landelijk Schakelpunt), waarbij zorgaanbieders aan kunnen sluiten om medische gegevens van hun patiënten digitaal met elkaar uit te kunnen wisselen. Daarnaast hebben we de officiele audit voor de NEN7510 & ISO27001 met positief advies afgerond (certificering februari 2019).

Gedurende januari/februari 2019 zullen we het acceptatie en kwalificatie proces van zowel het MedMij afsprakenstelsel (https://www.medmij.nl/pgo/) evenals die van vZVZ gaan afronden. Vanaf januari 2019 (markt validatie) hebben we de eerste 7 klanten (zorgaanbieders) aangesloten (https://www.drimpy.com/nieuws/eerste-7-klinieken-aangesloten-op-drimpy/), waarvan 5 ZBC klinieken (www.zkn.nl) en zijn er meer lopende gesprekken met klinieken, ziekenhuizen en hele regio’s.

Drimpy heeft een aantal verdienmodellen, deze zijn voor de zogenaamde zorgconsument en zorgaanbieder. De PGO heeft een freemium model voor de zorgconsument, dit houdt in dat de gebruiker beperkte keuze heeft tot een aantal uitbreidingen die gebruikt kunnen worden met een gratis account. Mocht de gebruiker extra uitbreidingen willen zal een maandelijks bedrag van €1,99,- in rekening worden gebracht.

De zorgaanbieder betaalt voor het aantal premium accounts die zij gaan gebruiken binnen de zorginstelling. Hierbij gaat het om een bulk van premium accounts die aan de patiënten kunnen worden gegeven, hiervoor wordt een jaarlijkse bijdrage vanaf €499.

Inmiddels heeft Drimpy een gebruikersaantal van 37.000 klanten, waarvan ook een gedeelte in het buitenland. Via onze huidige klanten (Zorgaanbieders) worden komende tijd tienduizenden gebruikers aangesloten, die Drimpy gebruiken tijdens hun behandeling en in het zorgproces.
Bijdrage aan een betere wereld In een portaal kan de patiënt alleen gegevens bekijken van de zorgverlener die het portaal beheert, bijvoorbeeld de huisarts, kliniek of het ziekenhuis waar hij onder behandeling is. Daarnaast heeft niet ieder EPD/portaal dezelfde gezondheidsgegevens van jou per zorginstelling, zo kan je bij een ziekenhuis een bepaalde allergie hebben, terwijl een andere zorginstelling hier niets vanaf weet.

In een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) (https://www.drimpy.com) kan de patiënt zelf zijn persoonlijke informatie, die op verschillende plekken bewaard worden (bijvoorbeeld in verschillende EPD’s), in een volledig overzicht bekijken en beheren. Hij kan deze data veilig en vertrouwd delen met een zorgverlener, waar en wanneer hij wil. Deze data veilig en vertrouwd delen doen wij volgens de MedMij standaarden die zijn opgezet door de Nationale patiënten federatie, Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en Nictiz (Organisatie voor informatiestandaarden binnen de zorg). MedMij zorgt middels deze standaarden ervoor dat data op de juiste manier wordt uitgewisseld tussen patiënt en zorgprofessional (https://www.medmij.nl/wp-content/uploads/2017/06/MedMij-def.mp4).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Drimpy staat op het punt om als eerste in Nederland MedMij gecertificeerd te zijn, tevens staan we op het punt om als eerste en enige PGO in Nederland vervolgens ook vZVZ
(Landelijk SchakelPunt - LSP https://www.vzvz.nl/over-het-lsp) gecertificeerd te worden. Voor zorgconsumenten wil dit zeggen dat zij al hun persoonlijke gezondheid gegevens die bekend zijn bij hun zorgaanbieders (ziekenhuis, huisarts, etc.) zelf kunnen opvragen, importeren en delen met zorg professionals en zorgsystemen.

Voor ziekenhuizen, klinieken, praktijken en andere zorgaanbieders wil dit zeggen dat de
VIPP-subsidie module A en B (https://www.vipp-programma.nl) mogelijk is via Drimpy. De zorgverleners kunnen patiënt/cliënt monitoren, analyseren en mee uitwisselen. Voor bedrijven actief in de zorg (cure, care, wellness) wil dit zeggen dat zij Drimpy kunnen gebruiken (patient toestemming) als framework (API) voor applicaties, tools en devices.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact