Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Dokkumer Vlaggen Centrale

PETFLAG | Vlaggen gemaakt van gerecyclede petflessen

Bedrijfsnaam Dokkumer Vlaggen Centrale
KvK Nummer 01035682
Website www.dvc.nl
Beschrijving onderneming Bij de Dokkumer Vlaggen Centrale kunnen klanten terecht voor een breed assortiment opvallende promotionele producten voor buiten en binnen. Deze producten worden in eigen huis gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Met twee belangrijke speerpunten: innovatie en duurzaamheid. Van DVC mag onze klant verwachten dat producten worden bedrukt met de nieuwste en beste technologie├źn. Hierdoor gaan deze langer mee en blijven de kleuren langer mooi. En nog mooier: alles wordt gemaakt door betrokken vakmensen met veel kennis van en liefde voor het vak. Zowel een product van topklasse als een tevreden klant zijn voor DVC belangrijk!
Naam innovatie PETFLAG | Vlaggen gemaakt van gerecyclede petflessen
Beschrijving innovatie Ons streven is vanaf het begin geweest om onze producten zo duurzaam mogelijk te produceren. Een droom was om duurzame vlaggen te maken van gerecycled doek omdat wij ons als bedrijf verantwoordelijk voelen om duurzaam met polyester om te gaan, we produceren namelijk meer dan een miljoen vlaggen per jaar. We zijn daarom een duurzame variant van ons doek gaan ontwikkelen, met als belangrijkste voorwaarde dat het doek voldoende wit moest zijn om te bedrukken en printen. Wij vonden de oplossing in een doek van 100% gerecyclede petflessen: PETFLAG is geboren!

In juni 2017 hebben wij de vlaggen van PETFLAG geïntroduceerd en zijn wij een hele nieuwe ontwikkeling gestart in de vlaggenbranche. Als belangrijke speler op de markt hebben we hiermee een duidelijk signaal afgegeven waarmee DVC voorop loopt op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Want ook na de introductie van PETFLAG hebben wij niet stil gezeten. We streven er naar ons assortiment met producten van gerecycled materiaal verder uit te breiden en ook onderzoeken we op dit moment hoe we ons polyestermateriaal volledig recyclebaar kunnen maken. Zo richten wij ons op het (verder) verduurzamen van de materialen van de vlag.
Website innovatie www.dvc.nl/pet-flag | www.pet-flag.co...
Noodzaak en belang van deze innovatie Met de introductie van PETFLAG hebben wij een duidelijk signaal afgegeven in de branche. Een innovatie als deze bestond nog niet, waarmee wij de eerste in de wereld zijn met duurzame vlaggen gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen bij DVC terecht voor een duurzame vlag of doek, waarmee ook zij een signaal afgeven aan de maatschappij: "Ik vind duurzaamheid belangrijk en ook kies ik bewust voor vlaggen van gerecycled materiaal"
Bijdrage aan een betere wereld Wij voelen ons als bedrijf verantwoordelijk om duurzaam met polyester om te gaan want polyester is niet de meest milieuvriendelijke grondstof om te gebruiken met het oog op de toekomst. Met PETFLAG hebben wij hiermee een eerste stap gezet en bieden wij onze klanten een duurzaam alternatief. Dit voelt voor ons als een belangrijke eerste stap waarmee we bijdragen aan een betere wereld. Maar we zijn er nog niet! We zijn nu druk bezig met onderzoeken of we ons bedrukte polyestermateriaal volledig kunnen recyclen. Dit is op dit moment nog niet mogelijk dus als dit lukt zou dat echt een doorbraak zijn om als bedrijf op een nog betere manier bij te dragen aan een betere wereld!
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In de vlaggenbranche zijn wij het eerste en enige bedrijf ter wereld die vlaggen maakt van gerecyclede petflessen. Bij de introductie van het doek in 2017 was dit een bijzondere mijlpaal en daarmee ook een originele innovatie op het gebied van vlag & doek. Anno 2019 merken we dat klanten meer en meer open staan voor deze innovatie en ook bewust kiezen voor duurzaam doek.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact