Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Deryan BV

Quuby High Chair

Bedrijfsnaam Deryan BV
KvK Nummer 09161085
Website https://deryan.shop/nl/
Beschrijving onderneming Deryan is gewijd aan het ontwerpen van ingenieuze kinderproducten met de gedachte om het reizen en het dagelijks leven makkelijker te maken voor ieder gezin. Of het nu gaat om een picknick in het park of een verre reis naar de andere kant van de wereld.
Naam innovatie Quuby High Chair
Beschrijving innovatie De Quuby High Chair is de meest multi-functionele stoel ooit ontwikkeld. Geboren vanuit de vraagstelling hoe voor hedendaagse gezinnen een meubelstuk ontwikkeld kon worden welke vanaf de geboorte en gedurende het leven in zoveel mogelijk behoeftes kan voorzien. Naast de functionaliteiten in gebruik was van belang de stoel zo klein mogelijk gemaakt kon worden voor transport / opslag en betaalbaar zou zijn voor velen.
De uitkomst van een ontwikkeling samen met industrieel ontwerpbureau Studio Mango; na meer dan 3 jaar van puzzelen, honderden schetsen en tientallen prototypes is de Quuby; een stoel als een matroesjkapop die enorm veel functionaliteiten herbergt. Zo zijn de mogelijkheden voor gebruik / scenario's:
- Gebruikelijke hoge kinderstoel met of zonder dienblad (kan in de vaatwasser)
- Doorgroeistoel zodat peuters op zelfde hoogte aan tafel zitten met ouders
- Kruk voor volwassenen
- Lage stoel voor peuters / kinderen en (speel)tafel
- In opslag als kist ineen
- Lage stoel voor peuter en tafelzit voor baby
- Middelhoge babystoel en kruk (handig op bezoek, vakantie en camping)
In dit project was het vooral vorm volgt functie omdat alle onderdelen ontzettend veel invloed op elkaar hebben als puzzelstukken. Daarnaast moest het product aan verschillende internationale normeringen doen voor veiligheid van kinderstoelen (EU/NEN, VS/ASTM, Japan & China) die gecombineerd moesten worden in dit ene model.
Website innovatie https://www.german-design-award.com/en/t...
Noodzaak en belang van deze innovatie Een meubelstuk welke een leven lang meegaat, klein opgeslagen kan worden, niet al te duur is en eenvoudig 100% gerecycled kan worden omdat het volledig uit 1 materiaal bestaat.

Bijdrage aan een betere wereld Verminderen van onze footprint in materiaalgebruik, de stoel weegt in totaal minder dan 4 kilogram en gaat een leven lang mee. Het voorkomt dat er legio van andere meubelstukken aangeschaft moeten worden vanwege de vele mogelijkheden en functies. Zeker voor delen van de wereld waar mensen minder te besteden hebben is het tevens een financiƫle uitkomst.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Iets dergelijks als deze stoel is nog nooit ontwikkeld, er zijn zeker multi-functionele kinderstoelen beschikbaar in de markt. Bekend voorbeeld is de Stokke Steps, echter deze blijft ver achter in het aantal mogelijkheden van de Quuby en is minimaal 3 keer zo duur om aan te schaffen. Inmiddels is de Quuby al beloond met een German Design Award: https://www.german-design-award.com/en/the-winners/gallery/detail/21296-quuby.html en is er een patent pending.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact