Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

De Lekkere Man

charcuterie van mannenvlees

Bedrijfsnaam De Lekkere Man
KvK Nummer 71237798
Website www.delekkereman.nl
Beschrijving onderneming De Lekkere Man zet de man weer op de kaart. De broers van legkippen, melkkoeien en -geiten zijn van een ras dat gefokt is om zuivel en eieren te produceren, maar het zijn mannen.. Het vlees eten we niet in Nederland, hartstikke zonde want het is enorm lekker! De Lekkere Man ontwikkelt en produceert de lekkerste mannenvleesproducten. Zo vertellen we het verhaal van de mannen en hebben boeren de mogelijkheid om hun mannen een goed leven te geven.
Naam innovatie charcuterie van mannenvlees
Beschrijving innovatie Charcuterie, luxe vleeswaren. We produceren pancetta's, bresaola paté, rillettes en droge worst. We verheffen vlees weer tot luxeproduct met onze charcuterie. Zo hoeven we geen concessies te plegen op kostprijs, en kunnen boeren boeren zonder concessies te plegen op hun waarden. Charcuterieproducten eet je met aandacht, daar passen de bijzondere smaken en het bijzondere verhaal goed bij!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door een markt voor mannenvlees te ontginnen, wordt het voor boeren mogelijk om de keuze te maken om hun mannen aan te houden en ze een goed leven te geven. Momenteel kan dit niet. Elke kilo die we verkopen draagt op deze manier direct bij aan een meer divers en toekomstbestendig voedselsysteem. Het verhaal van de mannen is exemplarisch voor hoe ons voedselsysteem is ingericht (efficiëntie boven kwaliteit van leven), deze boodschap krijgen onze consumenten, op een luchtige manier, mee. We dragen bij aan maatschappelijk bewustzijn over ons voedsel.
Bijdrage aan een betere wereld We creëren een manier om dieren, die onvermijdelijk geboren worden, een goed leven te geven. Daarmee bieden we een verantwoorde keuze voor bewuste consumenten wanneer zij vlees willen eten.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn het enige bedrijf dat met alle drie de mannen werkt en het complete verhaal vertelt. Ook zijn we de enigen die charcuterie ontwikkelen van de mannen (100% mannenvlees).

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact