Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Curve Works

3D Core Kits

Bedrijfsnaam Curve Works
KvK Nummer 64738884
Website www.curveworks.nl
Beschrijving onderneming Curve Works is onderscheidend door innovatie, kennis en techniek in te zetten om de markt oplossingen te bieden die haar in staat stelt producten te ontwikkelen die eerder onmogelijk leken. Dit doen we door nieuwe productieprocessen en maltechnieken uit te vinden. Deze technieken stellen ons in staat om voor de klanten betaalbare one-offs en kleine serie composiet producten te realiseren.
Naam innovatie 3D Core Kits
Beschrijving innovatie Curve Works is het eerste bedrijf ter wereld die 3D-Core-Kits levert ten behoeve van high-performance composiet-jachten. Een composiet jachtromp is opgebouwd uit een zogenaamde "sandwich" van harde structurele schuimkern met glas- of koolstofvezelhuiden. Curve Works levert een bouwpakket (3D-puzzel) van op maat gezaagde en gekromde schuimkernen voor deze jachtrompen.
Website innovatie https://curveworks.nl/3d-thermoformed-fo...
Noodzaak en belang van deze innovatie De 3D-Core-Kit van Curve Works:
- vermindert de doorlooptijd van het bouwproces met 2 tot 6 weken
- scoort veel beter met betrekking tot gewicht en 'structural performance' t.o.v. het traditionele alternatief. (Het traditionele alternatief bestaat uit ingesneden schuimplaten waarvan de groeven zich vullen met hars. Hierdoor gaat het gewicht van de schuimkern fors omhoog en de 'structural performance' gaat fors omlaag).
Bijdrage aan een betere wereld Bij high-performance-jachten, (waarbij de scheepswerf voorkeur heeft voor gethermovormde i.p.v. ingesneden platen) is het gebruikelijk om aparte mallen te bouwen voor het thermovormen van de schuimkernplaten. In dit geval wordt er heel veel afval gecreƫerd. Dit is niet het geval met de adaptieve mal van Curve Works die keer op keer in de gewenste vorm kan worden geprogrammeerd. Indien er gebruik wordt gemaakt van ingesneden platen heeft het gebruik van de 3D Core Kits een directe invloed op de harsopname: tot 50% minder hars is vereist, ca. 2-4 kg/m2. De 3D-Core-Kits worden nu gebruikt in zeiljachten en de toepassing zal worden uitgebreid voor gebruik in composiet motor- en op zonne-energie werkende boten, waarbij de mogelijke gewichtsbesparingen een significante invloed hebben op het energieverbruik.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Curve Works is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat 3D-core-kits op de markt aanbiedt. We hebben de traditionele methode vervangen door een methode met een kortere doorlooptijd, lagere installatiekosten, minder afval en betere performance. Wat verder ook nog bijzonder is aan deze innovatie is dat we met behulp van de adaptieve mal corrigeren voor het terugveer- (springback) effect.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact