Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ConstruSteel ERP Software

Advanced Bar Nesting

Bedrijfsnaam ConstruSteel ERP Software
KvK Nummer 09174413
Website www.construsteel.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelaar, producent en dienstverlener van innovatieve software voor zowel het MKB als voor grotere ondernemingen. Gespecialiseerd in staalbouw- en constructiebedrijven. ConstruSteel is marktleider en de nr. 1 staalbouw software van de Benelux.
Naam innovatie Advanced Bar Nesting
Beschrijving innovatie Advanced Bar Nesting is het optimaliseren van materiaal door middel van verschillende parameters van o.a. het te verwerken staal, CNC machines en bewerkingen.

Bij een staalbouwbedrijf wordt staal (balken, profielen etc.) ingekocht en vervolgens op maat gezaagd om te kunnen gebruiken in het bouwproces. Marges en (op)levertijden staan onder enorme druk, daardoor is het essentieel om (faal)kosten, procesvertraging en materiaalverlies tot een minimum te beperken. Daarvoor heeft ConstruSteel de Advanced Bar Nesting oplossing geïntroduceerd, een innovatieve en pragmatische software oplossing voor de mondiale staalbouwbranche.

Het open platform van ConstruSteel is te koppelen aan alle BIM / CAD-systemen én alle CNC machines voor de staalbouw. In de staalbouwbranche wordt de engineering van bijna alle projecten in 3D BIM / CAD-systemen gedaan en zodra iets gemodelleerd / getekend is, berekent de Advanced Bar Nesting oplossing de impact op inkoop, materiaalverbruik, productie en verspilling cq. milieubelasting.

Met een geavanceerd algoritme van deze krachtige software worden alle parameters (van het staal, CNC machines en bewerkingen) berekend en geeft ConstruSteel de meest efficiënte productie aanpak voor het staalbouwbedrijf. Er volgt een inkoopadvies voor de meest voordelige inkoop (prijs en materiaalbehoefte) van staal dat vervolgens in het systeem direct bevestigd kan worden richting de leverancier. Ook de CNC machines worden door de software aangestuurd, zodat faalkosten in dit proces nihil zijn. Het papierverbruik wordt vervangen door de digitale verwerking in het systeem.

Advanced Bar Nesting zorgt ervoor dat er uit handelslengtes (standaard lengtes van staal bij een staalleverancier) verschillende bouwonderdelen kunnen worden gehaald door de CNC machine zo optimaal mogelijk te laten zagen. Het afvalpercentage (reststukken van materiaal) wordt hierdoor significant teruggebracht en op deze manier haalt de staalbouwer het meeste rendement uit de CNC machine, het materiaal en de productietijd.

Eventuele productieproblemen (een CNC machine zou een bepaalde hoek bijvoorbeeld niet kunnen zagen) wordt met ConstruSteel vooraf gesignaleerd, waar men deze problemen doorgaans pas tijdens het productieproces ontdekt. De software adviseert het staalbouwbedrijf automatisch over het beste productie alternatief zodat het proces niet stil komt te liggen en vertraagt.
Website innovatie https://www.construsteel.com/solution/ad...
Noodzaak en belang van deze innovatie De impact van deze innovatie is groot op minstens drie thema’s: economisch, verspilling en duurzaamheid.

De bouwbranche heeft al jaren te maken met enorme druk op marge, risico’s en oplevertijden. Het komt veelvuldig voor dat er bij het overschrijden van deadlines ‘boetes’ worden betaald aan opdrachtgevers, terwijl de marges op staalbouwprojecten al klein zijn. Staalconstructies worden mede daardoor steeds vaker circulair gebouwd, dit wil zeggen dat de constructie na demontage te hergebruiken is. Staal is 100% recyclebaar en past bij een circulaire economie: het slimmer omgaan met grondstoffen.

De impact van Advanced Bar Nesting is groot: staal vormt de basis van alle staalbouwprojecten waarbij er geen fouten mogen worden gemaakt in de voorbereiding (inkoop, optimalisatie, bewerking). Hier bestaat echter ook een groot risico op onnodige (faal)kosten. Als oplossing voor de problematiek waar staalbouwers wereldwijd dagelijks mee te maken hebben heeft ConstruSteel de Advanced Bar Nesting ontwikkeld.

Deze oplossing gaat specifiek in op een van de belangrijkste onderdelen in het proces, waarbij een grote winst in efficiency en minder (faal)kosten wordt behaald. Minder faalkosten en minder restafval betekent minder onnodige productie van staal bij staalproducenten. Door de optimalisatie van het zagen worden CNC machines duurzaam ingezet (minder productietijd = minder energieverbruik) en het papierverbruik wordt vervangen door digitale verwerking in het systeem (papierloos produceren).
Bijdrage aan een betere wereld - Voorkomen van faalkosten
- Voorkomen van verspilling
- Voorkomen van onnodige staalproductie bij staalproducent
- Optimale inkoop van staal
- Borging van productievoortgang
- Minder energieverbruik CNC machines door optimaliseren van zagen
- Efficiënte werkuren door inzet van software
- Optimale inzet van CNC machines
- Papierloos produceren
- Duurzaamheid
- Circulaire Economie
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wereldwijd is er voor staalbouwbedrijven geen geavanceerdere software voor de optimalisatie van stalen profielen. Deze innovatie zorgt in de mondiale staalbouwbranche dan ook voor een nieuwe manier van werken waarbij hedendaagse problematiek wordt vervangen door easy-to-use software. Door alle parameters van het staalbouwbedrijf vast te leggen in de geavanceerde functionaliteit werkt het staalbouwbedrijf efficiënter. Door de optimalisatie van het zagen worden de CNC machines duurzaam ingezet en het papierverbruik wordt vervangen door de digitale verwerking in het systeem.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact