Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Clean Clothes BV (dobbi)

Landelijke oplossing voor schone kleren. Gehaald & gebracht op ieder adres in Nederland en retour binnen 48 uur.

Bedrijfsnaam Clean Clothes BV (dobbi)
KvK Nummer 70098778
Website www.dobbi.com
Beschrijving onderneming dobbi is de voordeligste stomerij- en wasservice van Nederland, aan huis. dobbi haalt kleding op, reinigt en bezorgt terug binnen 48 uur, op ieder adres in Nederland. Met dobbi innoveren wij in een zeer traditionele markt, namelijk de stomerijmarkt. Is er nog plek voor een stomerij in onze moderne maatschappij? Zeker, iedereen draagt kleren en kleren worden vies. Met dobbi bieden wij een alternatief voor zelf wassen of een bezoek aan de stomerij. Zo doen wij de was voor veel mensen die (tijdelijk) door ziekte of een lichamelijke beperking even niet zelf kunnen wassen. Wat betreft de stomerij, het aantal stomerijen daalt gestaag waardoor veel Nederlandse huishoudens geen stomerij meer in de buurt hebben, zeker buiten de grote steden. Dit komt mede doordat de branche het lastig vindt om de jonge doelgroep aan te spreken. Met dobbi willen wij de Nr 1 stomerij van Nederland worden maar ook de gehele branche promoten. Iedereen draagt immers kleren en kleren worden vies :)
Naam innovatie Landelijke oplossing voor schone kleren. Gehaald & gebracht op ieder adres in Nederland en retour binnen 48 uur.
Beschrijving innovatie Met dobbi koppelen wij een netwerk van kwaliteitsstomerijen (NETEX lid en in het bezit van een Kwaliteitsgarantiecertificaat en Milieucertificaat) aan het logistiek Netwerk van PostNL. Samen met PostNL, welke ook aandeelhouder is in ons bedrijf hebben wij een oplossing ontwikkeld waardoor elke PostNL bus kleding hangend kan vervoeren. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Via onze eigen software proberen wij onze service zo gemakkelijk als mogelijk aan te bieden. Door het landelijk promoten van dobbi proberen wij tevens de stomerijbranche weer in een modern jasje te steken. Dit doen wij mede via onze partner & investeerder Henkel, powered by Persil.
Website innovatie www.dobbi.com
Noodzaak en belang van deze innovatie De stomerijbranche heeft moeite om een jonge doelgroep aan te spreken en kampt met een "stoffig" imago. Met dobbi willen wij dit imago veranderen. Door een nauwe samenwerking met de brancheorganisatie NETEX en door ons netwerk van kwaliteitsstomerijen maken wij kwaliteitsreiniging weer beschikbaar voor iedereen. Onze campagnes zijn dan ook niet alleen gericht op het promoten van dobbi, maar ook op het promoten van de stomerij anzich. Immers, hoe bekender mensen met de stomerij zijn hoe groter onze doelgroep. Mede om die rede is dobbi in 2018 door de wereldwijde branchevereniging van textielreinigers verkozen tot meest innovatieve stomerij ter wereld.
Bijdrage aan een betere wereld Onderzoek (TNO) wijst uit dat kleding professioneel laten reinigen tot 5 x meer duurzaam is dan thuis wassen. De wasmachine en wasdroger zijn samen de grootse energieverbruikers van ons huishouden. Daarnaast verbruiken wasmachines tussen de 30 liter en 50 liter per wasbeurt. Samen met het afvalwater spoelen miljoenen plastic vezels mee welke de grootste bijdragers zijn aan de micro fiber polution. Onze reinigingspartners hebben speciale filters en professionele machines verbruiken tot 5 x minder stroom dan huishoudmachines. Daarnaast voorzien wij een verschuiving van "fast fashion" naar duurzame kleding. Het is niet normaal dat er kleding wordt gefabriceerd met een "single use" karakter. Deze kleding wordt gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden voor mens en milieu. Wij voorzien een verschuiving naar kwalitatief hoogwaardige kleding die meer dan een seizoen meegaat. Deze kleding verlangt een professionele verzorging en hier sorteren wij op voor.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dobbi is wereldwijd het eerste bedrijf dat professionele reiniging landelijk en aan huis beschikbaar maakt. Daarnaast loopt dobbi voorop wat betreft softwareontwikkeling (o.a. track & trace van elke order en foto's van alle artikelen) en merk positionering. Ook de samenwerking met de strategische partners Henkel (powered by Persil) en PostNL is uniek en dit wordt internationaal al opgemerkt en gekopieerd door grote bedrijven. Als gezegd dobbi in 2018 door de wereldwijde branchevereniging van textielreinigers verkozen tot meest innovatieve stomerij ter wereld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact