Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BuyBay

Flux

Bedrijfsnaam BuyBay
KvK Nummer 59498862
Website www.buybay.com
Beschrijving onderneming Dit is BuyBay: een Tech bedrijf dat e-tailers, fabrikanten en distributeurs helpt hun retour producten te verkopen aan nieuwe eigenaren. Dat doen we met, door onszelf ontwikkelde, slimme software. Deze software zorgt voor een optimale match met kopers en voor een soepele herdistributie met een optimaal rendement voor alle partners.

Zo geven we teruggestuurde producten een tweede leven, maken we alle betrokkenen maximaal blij en wordt de wereld een beetje duurzamer.

Ofwel: A smile in return.
Naam innovatie Flux
Beschrijving innovatie Amsterdam, 15 november 2018 – Retourspecialist BuyBay zet een nieuwe stap in haar missie om verspilling van de stroom online retour producten terug te dringen. Deze maand lanceert het bedrijf FLUX, een ‘machine learning’ matchingtool dat zorgt voor aanzienlijke betere vooruitzichten voor de 3,5 miljard producten die we in Europa jaarlijks retourneren.
Met FLUX en de zelf ontwikkelde slimme software kan BuyBay op basis van historische data de beste verkoopstrategie voor retour producten bepalen en deze over de gehele breedte van het assortiment realiseren. Met realtime inzicht in de stroom producten kunnen wij en onze (r)etail partners in een fractie van een seconde cruciale beslissingen nemen, met een betere buyermatching en pricing als resultaat. Via onze eigen software krijgen we unieke kennis van het koopgedrag van onze klanten. Daarmee zijn we steeds beter en sneller in staat een nieuwe eigenaar te vinden voor een geretourneerd product. Met als gevolg: minder verspilling in de retour markt en meer blije mensen, zowel vorige als nieuwe eigenaren”.
Website innovatie https://www.buybay.com/2018/11/15/matchi...
Noodzaak en belang van deze innovatie Met FLUX en de zelf ontwikkelde slimme software kan BuyBay op basis van historische data de beste verkoopstrategie voor retour producten bepalen en deze over de gehele breedte van het assortiment realiseren. De realtime inzichten helpen ons retour producten hoogwaardig te verwaarden. Doel blijft waardevermeerdering, ofwel rendement op het gebied van duurzaamheid en voor de klant.
Bijdrage aan een betere wereld Er worden 3.5 mlrd producten jaarlijks geretourneerd in Europa, een groot deel daarvan wordt vernietigd, BuyBay geeft ALLE producten een nieuw leven door middel van onze grading én dmv onze verkoopsoftware
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In 2014 zijn wij als eerste in Europa hiermee begonnen en tot vandaag de enige die de volledige end-to-end oplossing biedt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact