Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Box & Co BV / Fonkels

Pop-Up Cup

Bedrijfsnaam Box & Co BV / Fonkels
KvK Nummer 68625847
Website www.fonkels.com
Beschrijving onderneming Groothandel in duurzame verpakkingen
Naam innovatie Pop-Up Cup
Beschrijving innovatie De Pop-Up Cup van Fonkels is een kartonnen doosje met een zakje dat plat wordt geleverd en dus weinig plaats inneemt. Het doosje opent zich automatisch wanneer je het aan de zijkant samenknijpt. Even vullen, de bovenkant samenvouwen en klaar is kees; 100% lekvrij. Tot slot een rietje door het gaatje in de bovenkant en klaar is deze verpakking, die FSC gecertificeerd en daarmee zeer duurzaam is. De verantwoorde Cup heeft géén plastic deksel. De Pop-Up Cup gebruikt minimale ruimte gebruikt voor opslag, transport en afval. Na gebruik zijn het karton en plastic simpel van elkaar te scheiden. De materialen zijn probleemloos te recyclen. Binnenkort ook verkrijgbaar met composteerbaar zakje en gerecycled karton.
Website innovatie https://fonkels.com/pop-up-cup/
Noodzaak en belang van deze innovatie Jaarlijks worden er in Nederland miljarden drinkbekers gebruikt die grotendeels bij het afval belanden. Kartonnen bekers worden vaak als milieuvriendelijk beoordeeld vanwege de mogelijkheid deze te recyclen na gebruik. Het materiaal voor deze bekers is echter gecoat met een kunststof laag, om zo te voorkomen dat de bekers gaan lekken. Dit bemoeilijkt de recycling waardoor een circulair beleid niet leidt tot milieuvoordelen. De Pop Up Cup is een on-the-go drinkbeker waarbij een kartonnen doosje met een zakje is gecombineerd. De drinkbeker is afsluitbaar en lekvrij. Een deksel is niet nodig. De materialen zijn na gebruik eenvoudig te scheiden voor een optimale recycling. Hierdoor wordt een maximale milieuwinst bereikt.
Bijdrage aan een betere wereld De Pop-Up Cup is gemaakt van duurzaam karton, na gebruik zijn het doosje en zakje zeer eenvoudig te scheiden waardoor de materialen uitstekend opnieuw gebruikt kunnen worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Pop-Up Cup is iets meer dan een jaar geleden op de markt gebracht en past uitstekend bij de huidige foodtrends: duurzaamheid, recycling, de circulaire economie, gemak, thuisbezorgen en gebruiksvriendelijkheid.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact