Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Botanic Bites

Coonky's - Knapperige sappige stukjes gemaakt van geredde oesterzwamvoetjes

Bedrijfsnaam Botanic Bites
KvK Nummer 66964474
Website www.botanicbites.com
Beschrijving onderneming Botanic Bites maakt innovatief en onderscheidend plantaardig voedsel van geredde groenten uit de tuinbouw.
Naam innovatie Coonky's - Knapperige sappige stukjes gemaakt van geredde oesterzwamvoetjes
Beschrijving innovatie 20% van de oogst van een oesterzwam boer zijn de voetjes. Deze zijn taaier en anders van smaak dan het blad en worden nauwelijks gebruikt voor consumptie door de mens. Voor het maken van plantaardig voedsel is men wederom altijd op zoek naar een natuurlijke grondstof met een goede, sappige bite. Wij hebben een proces ontwikkelt en maken uit een nadeel een voordeel. Een reststroom wordt een delicatesse. Choonky's kunnen breed worden toegepast in de keuken, zijn puur natuurlijk en 100% plantaardig.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Op jaarbasis zijn er alleen in Nederland 305 ton oesterzwamvoetjes, wij zijn van plan zo veel mogelijk van deze voetjes als Choonky's op de markt te brengen en zo overmatige vleesconsumptie en CO2 uitstoot terug te dringen. Bovendien levert onze samenwerking met de boeren extra inkomsten voor hun op.
Bijdrage aan een betere wereld Wij consumeren nog steeds te veel dierlijke producten en stoten te veel CO2 uit. Dat gaat ten koste van mens, dier en aarde. Onze innovatie draagt bij aan het minderen van dierlijke producten, minderen van CO2 en verwaarden van een grote reststroom.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat geen soortgelijk consumenten product in Nederland en erbuiten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact