Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Biodentify BV

Biodentify

Bedrijfsnaam Biodentify BV
KvK Nummer 61987980
Website biodentify.ai
Beschrijving onderneming Wij maken exploratie groener en goedkoper door het gebruik van DNA fingerprints van ondiepe bodemmonsters en AI
Naam innovatie Biodentify
Beschrijving innovatie Exploratie van olie en gas door het gebruik van DNA fingerprints van ondiepe bodem monsters in combinatie met AI. De microben in de ondergrond zijn een zeer gevoelige soft sensor voor zogenaamde microseepage.

3 min film: https://www.youtube.com/watch?v=BTvUGfQe6z0
Website innovatie biodentify.ai
Noodzaak en belang van deze innovatie Dit is een gamechanger in olie en gas exploratie. Met name in schalie ontwikkeling (USA) en off shore exploratie (van Noordzee tot ultra diepwater) is deze technologie enorm aantrekkelijk voor het optimaliseren en derisken van het boren van putten.
Bijdrage aan een betere wereld Per schalie put zijn 10.000.000 liter water, 100,000 liter chemicalien en 4.000 truck bewegingen nodig. 1/3 van de putten produceren niet. Met deze technologie wordt het boren van een groot aantal putten voorkomen en daarmee is de verkleining van de impact op het landschap enorm.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De technologie is in de schalie en off shore olie en gas landen gepatenteerd. Biodentify is de enige die op deze manier, met DNA fingerprinting en AI, olie en gas exploratie uitvoert. De technologie is een cross innovatie van medische wetenschap waar ziekten worden gedetecteerd door analyse van microben.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact