Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Behouden Huis

Lastenvrij verzilveren

Bedrijfsnaam Behouden Huis
KvK Nummer 68496893
Website www.mijnbehoudenhuis.nl
Beschrijving onderneming Financiele dienstverlener
Naam innovatie Lastenvrij verzilveren
Beschrijving innovatie Behouden Huis voorziet senioren van een aanvullend inkomen vanuit de waarde van de woning. Er is veel vraag naar producten om “geld uit de stenen te halen” omdat de inkomens van deze groep vaak erg laag zijn. Op papier zijn ze rijk. Er is jarenlang geprofiteerd van waardestijgingen van de woning en hypotheken zijn over het algemeen grotendeels afbetaald. Echter, het aantal mogelijkheden om geld uit de woning te halen is gering, omdat banken steeds strengere inkomenscriteria hanteren. Kortom, de woning is een grote spaarpot waar ze niets mee kunnen doen zo lang ze er wonen.

65 plussers krijgen van Behouden Huis een pensioen en een levenslang woonrecht. Het product van Behouden Huis is in Nederland uniek, omdat de maandlasten van de bewoner als gevolg van de transactie niet stijgen. Klanten zijn aan ons dus geen huur of rente verschuldigd en wij halen onze inkomsten volledig uit de verkooptransactie die in de toekomst plaatsvindt. Ons product wordt al veel gebruikt in de Franse markt (daar vinden 6000 transacties per jaar plaats) en ook in Engeland is deze markt ontzettend populair onder financiele instellingen en groeit de “equity release” markt met zo’n 25% per jaar met een totale marktwaarde van EUR 3 miljard.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze klanten kunnen de waarde van de woning gebruiken om betere zorg aan huis in te huren, de woning co2 vriendelijker te maken, de woning levensloopbestendig te maken of op een andere manier voordeel halen uit een breder inkomen.
Bijdrage aan een betere wereld Zie boven
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We zijn de enige aanbieder in de wereld. Er zijn wel vergelijkbare modellen in het buitenland, maar toch zijn er verschillen met onze structuur. In Engeland zijn het namelijk vooral hypotheken die worden aangeboden die in een keer veel geld uit keren, terwijl wij juist over een lange periode voorzien van een inkomen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact