Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Beausolar.b.v.

Een betaalbare esthetische dakbedekking voor hellende daken die tevens energie opwekt.

Bedrijfsnaam Beausolar BV
KvK Nummer 69357218
Website www.beausolar.eu
Beschrijving onderneming Wij zijn gespecialiseerd in indak-zonnepanelen, ook wel bekend onder de naam BIPV (Building Integrated PhotoVoltaic) zonnepanelen voor hellende daken.
Naam innovatie Een betaalbare esthetische dakbedekking voor hellende daken die tevens energie opwekt.
Beschrijving innovatie Wij hebben een gepatenteerd systeem ontwikkeld om met standaard zonnepanelen een compleet waterdicht dak te krijgen. De waterdichting is drievoudig. Enerzijds de hard-glazen panelen met een aluminium klemprofiel. Ten tweede: in de aluminium bevestigingsmiddelen is een ingenieus gootsysteem aangebracht. Ten derde is dat een dampopenfolie.
We hebben overal bouwkundige oplossingen voor bedacht.
11 % van de totale bouwkosten zijn faalkosten. Grootste oorzaak zijn meetfouten. Om dit te voorkomen werken we onder meer met afstandhouders en de overige aluminium profielen klikken gemakkelijk op een ander. We beperken de montagetijd aanzienlijk.
Ons product is geschikt voor de bestaande bouw als voor nieuwbouw. In de bestaande bouw hebben we te maken met dakvensters, dakkapellen, doorvoeren en schoorstenen. Met pasplaten kunnen we dit oplossen. Deze pasplaten zijn wederom gemakkelijk te bevestigen.
De markt is te onderscheiden in bestaande bouw als in nieuwbouw.
De bestaande bouw kan worden onderverdeeld in:
1. vervanging van slechte dakbedekking.
2. consumenten die wel zonnepanelen willen maar het lelijk vinden als die op de pannen liggen.
3. vervanging van asbesthoudend dakbeschot of asbesthoudende golfplaten.
4. bij lichthellende bitumendaken kunnen over het algemeen geen zonnepanelen worden toegepast. Problemen met ballast of het boren van gaten in de bitumen. Wij boren ook gaten maar dichten dat met het BEAUsolar dak af.
Belangrijk om te vermelden is dat we werken met standaard zonnepanelen. Deze zijn zeer betaalbaar en we wijzigen niets aan het zonnepaneel, de fabrieksgarantie blijft gehandhaafd.
We kunnen dit product in binnen- & buitenland toepassen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De dakbedekking die tevens energie opwekt. De PV sector heeft een uniek product erbij dat ze kunnen verkopen aan al die consumenten die de huidige zonnepanelen lelijk vinden. Ook de bewoners met een hellend bitumen dakbedekking hebben de mogelijkheid om nu zelf energie op te wekken. Tevens hebben we nu een alternatief om de asbesthoudende golfplaten te vervangen. We leveren een aanzienlijke bijdrage om de fossiele energie te beperken en de hernieuwbare energie op een esthetische wijze te verhogen. Op dit ogenblik is er veel weerstand bij het bouwen van windmolens op land en op zee. Tegen deze mooie toepassing van zonnepanelen is geen enkele weerstand. Op deze manier kunnen we als Nederland toch onze doelstellingen behalen.
Bijdrage aan een betere wereld De maatschappij is ervan overtuigd dat we steeds meer hernieuwbare energie moeten toepassen. Zonnepanelen maken daar een belangrijk onderdeel van uit. BEAUsolar is een dakbedekking die tevens energie opwekt. Een belangrijk aspect van deze innovatie is niet alleen de waterdichting maar ook de esthetica.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is beoordeeld door het Europees Octrooicentrum in M√ľnchen (D) als nieuw en innovatief. Geregistreerd onder nummer EP2891848A1.
Er zijn meer innovaties bekend op het terrein van BIPV (Building Integrated PhotoVoltaics) echter wij zijn uniek en innovatief op het gebied op welke wijze we de belasting (eigen gewicht, wind- & sneeuwbelasting) overdragen op de onderliggende constructie.
Verder kan BEAUsolar ieder dak, bestaande bouw of nieuwbouw, met standaard zonnepanelen een compleet dak geheel uitvullen. Overal zijn bouwkundige oplossingen voor bedacht. Bijvoorbeeld voor dakvensters, dakkapellen, doorvoeren, of rondom schoorstenen. De bouwkundige oplossingen zijn eenvoudig aan te brengen en daardoor betaalbaar.
We werken met betaalbare standaard zonnepanelen. De garantie van de fabrikant blijft gehandhaafd, want we veranderen niets meer aan het zonnepaneel. Stel dat vandaag een fabrikant een nieuw type zonnepaneel op de markt brengt dan kan BEAUsolar dat morgen toepassen.
We kunnen niet alleen PV-panelen (Photovoltaic = elektriciteit) maar ook PVT (toevoeging van Thermisch) panelen in het systeem monteren. Met dit thermisch gedeelte kunnen we tapwater verwarmen of met een lage temperaturen het gebouw verwarmen.
Er is geen enkele indak-leverancier die ook deze mogelijkheden heeft.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact