Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bart Beugt

EASYLOX®

Bedrijfsnaam Bart Beugt
KvK Nummer 16050338
Website www.beugt.nl
Beschrijving onderneming Het beste handwerk en een goede neus voor kwaliteitshout vormden het startkapitaal van Beugt. Het in 1890 opgerichte familiebedrijf had eerst de vervaardiging van klompen als hoofdactiviteit. Maar de komst van nieuwe technieken en betere machines bracht ook een ander soort houtverwerking. Als houtzagerij ging Beugt nieuwe markten bedienen. Diezelfde houtzagerij groeide in de loop van de eeuw en specialiseerde zich in de moderne productie van houten vloeren. Voor iedere toepassing en smaak levert Bart Beugt een houten vloer van topklasse. Helemaal in eigen beheer, met oog voor technische details.
Naam innovatie EASYLOX®
Beschrijving innovatie “Alle parketplaatsers weten dat het plaatsen van een visgraatvloer vaak heel wat werk betekent,” legt Bart Oerlemans van Bart Beugt uit. Bij Bart Beugt vonden we dat dit efficiënter moest kunnen. Na wat experimenten hebben wij een visgraatparket ontwikkelt zonder linker of rechter delen. Elke plank heeft dezelfde profilering, zonder losse onderdelen! De profilering zit vast aan de plank, wat zorgt voor een perfecte passing. EASYLOX® is een innovatief profiel dat inmiddels Europees gepatenteerd is. Dankzij EASYLOX® is er op de werkvloer geen verwarring meer tussen linker- en rechter delen en zijn er geen vermaak-kosten meer. Ook bij het produceren van visgraat en het fabrieksmatig kleuren van deze vloeren hoeven linker en rechter delen niet langer uit elkaar gehouden te worden. Doordat EASYLOX® wordt geproduceerd met behulp van een CNC gestuurde machine (EASYLOX® profiler) creëert het 100% passing, maatvoering en haaksheid. Deze machine is door BART BEUGT ontwikkelt. Kortom, al deze voordelen zorgen ervoor dat de vloer in kortere tijd gelegd kan worden met een nóg beter eindresultaat.
Website innovatie https://beugt.nl/easylox/
Noodzaak en belang van deze innovatie Alle parketplaatsers weten dat het plaatsen van een visgraatvloer met linker en rechter vloerdelen vaak heel wat werk betekent. Ook levert het veel zaagverlies op. Met de komst van dit universele visgraatparket, EASYLOX®, is er minder zaagverlies, zijn er minder vermaakkosten, een betere passing, haaksheid en maatvoering.
Bijdrage aan een betere wereld EASYLOX® zorgt voor minder zaagverlies, wat zorgt voor minder houtverspilling. Het op grote schaal inzetten van hout als grondstof is volgens sommige studies een eenvoudige en doeltreffende methode om het CO2-gehalte in de atmosfeer te verlagen. De koolstof die door een boom tijdens zijn levensduur uit de atmosfeer werd gehaald, blijft ook opgeslagen gedurende de levensduur van het uit het hout vervaardigde product. De boom blijft dus de functie van koolstofreservoir vervullen, ook al bestaat het bos intussen niet meer.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel EASYLOX® is een doorbraak in de parketbranche. Visgraatvloeren met linker en rechter vloerdelen leggen, betekent vaak heel wat werk. Met de komst van dit universele parket, speciaal voor visgraatvloeren, wordt veel tijd bespaart. EASYLOX® is een gepatenteerd systeem en in die zin mede origineel en nieuw.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact