Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bambook

Stick-On

Bedrijfsnaam Bambook
KvK Nummer 60617225
Website www.bambook.org
Beschrijving onderneming Wakker worden in een wereld zonder verspilling. Dat is de gedachte achter de producten van Bambook. Nu richt het jonge bedrijf zich vooral op de papierverspilling. Op dat gebied zijn twee innovaties bedacht: een uitwisbaar schrift en een oprolbaar whiteboard wat tegen een raam of deur kan worden geplakt.
Verder probeert Bambook het verschil te maken in de manier hoe de producten gemaakt worden. Zoveel mogelijk in Nederland, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt per verkocht item een boom gepland.
Naam innovatie Stick-On
Beschrijving innovatie Bambook Stick-On zijn stevige uitwisbare, oprolbare whiteboard vellen. Deze zijn ideaal te plakken op een raam of een deur. Zo heb je altijd een portable whiteboard bij de hand. Gerold om een mooie bamboe-koker in een handige tas.
Website innovatie https://www.bambook.org/product/stick-on...
Noodzaak en belang van deze innovatie Hoofddoel van de producten van Bambook is dat ze papierverspilling tegengaan. Dat geldt ook voor de Stick-On van Bambook. Geen grote flip-overvellen die continue worden beschreven en weggegooid. De Stick-On vervangt dit en is herbruikbaar. Toch raak je je informatie niet kwijt. Met de handige Bambook-applicatie digitaliseer je je aantekeningen makkelijk.
Bijdrage aan een betere wereld We willen bijdragen aan een wereld waarin verspilling tegen wordt gegaan en waar mensen verantwoord omgaan met de middelen die ze gekregen hebben. Ik geloof dat we dat doen met ons assortiment. Maar we doen meer. In Nederland werken dagelijks tussen de 5 en 10 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor Bambook (indirect, want we besteden productie uit). Zo maken we hier het verschil. En elders maken we het verschil door samen met onze partner edenprojects bomen te planten. Per verkocht item planten we een boom.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor zover wij weten is deze innovatie nieuw. Wel bestaan er statische vellen. Echter, in de testfase van Stick-On hebben we veel gekeken hoe dit aansloeg bij organisaties waar men werkte met statische vellen. Daar was men erg ontevreden over. En, het belangrijkste, het werd niet opnieuw gebruikt. Dat is waar we naar toe moeten. Producten die kunnen worden hergebruikt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact