Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

BUMI Organics

Gemarineerde tempeh van duurzame Franse lupine bonen

Bedrijfsnaam BUMI Organics
KvK Nummer 67426727
Website www.bumiorganics.com
Beschrijving onderneming We zijn het er allemaal over eens: meer plantaardig eten is goed voor de wereld.
Nu we dit weten willen we ernaar handelen. We willen goed doen, maar ervaren tegelijkertijd hoe ingewikkeld het kan zijn om oude eetpatronen te doorbreken en nieuwe te omarmen. BUMI gelooft dat het kan; goed doen zonder teveel gedoe. Positief bijdragen vanuit de keuken, vanaf de eettafel. Met elk gerecht dat je maakt, met elke portie die je op tafel zet, en met elke hap die je neemt. BUMI maakt het zo eenvoudig mogelijk voor je, met plantaardige producten voor elke maaltijd. Snel, makkelijk en lekker. Voedzaam en eiwitrijk. Samen maken we bewust koken behapbaar.
Naam innovatie Gemarineerde tempeh van duurzame Franse lupine bonen
Beschrijving innovatie De eerste productlijn van BUMI is tempeh op basis van lupine bonen. Onze zoektocht naar een eiwitrijke peulvrucht bracht ons op het spoor van de lupineboon; het was liefde op het eerste hapje. Lupine is eiwit- en vezelrijk, heeft een goede bite en geeft BUMI tempeh een nootachtige, lichtzoete smaak.

De plant groeit volop in Europa; onze lupine wordt geteeld door Franse biologische boeren, wat het een duurzaam alternatief maakt voor peulvruchten uit verre landen. Qua bereiding zit je ook gebakken met deze tempeh; hij is al gemarineerd en kort gebakken. Je kunt het even verhitten in de pan of koud serveren in bijvoorbeeld een salade. Je portie plantaardig staat binnen no-time op tafel.
Website innovatie https://www.bumiorganics.com/assortiment...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het aanbod aan vleesvervangers kent grofweg twee segmenten: de vleesimitaties (o.a. De Vegetarische Slager) en producten die niet op vlees lijken. Er vindt veel innovatie plaats binnen de vleesimitaties, maar het andere segment blijft een beetje achter. Vleesimitaties zijn een goede tool om vleeseters over de streep te trekken om een plantaardig alternatief te proberen, zonder dat ze daarvoor de ‘vleeservaring’ hoeven te missen. Een mogelijk nadeel van deze producten is dat er vaak veel ingrediënten en bewerkingen nodig zijn om tot het eindproduct te komen, er doorgaans veel zout wordt gebruikt en het merendeel op basis van soja is. Je kunt je afvragen in hoeverre je nog puur en divers eet op het moment dat het stukje nepvlees o.a. uit soja eiwit hydrolysaat, dextrose en glucosestroop bestaat.

Met BUMI zetten wij in op de innovatie en verrijking van de niet-op-vlees-lijkende producten. Er zijn steeds meer mensen die behoefte hebben aan een (nep)vleesvrije maaltijd, en graag geïnspireerd raken door andere manieren om tot een smaakvolle, voedzame maaltijd te komen. Tempeh is een eeuwenoud Indonesisch receptuur op basis van gefermenteerde sojabonen. Het is voedzaam, heeft slechts 3 ingrediënten en is heel breed toepasbaar. Echter kent het in Nederland geen grote bekendheid. Wij hebben deze oude, pure bereidingswijze gebruikt om een duurzaam product te creëren op basis van Franse lupine bonen.

Door onze lupine tempeh gemarineerd en in blokjes gesneden aan te bieden is het toegankelijker voor de gemiddelde thuiskok. Daarbij spreken we met onze frisse eigentijdse branding een bredere (en jongere) doelgroep aan.
Bijdrage aan een betere wereld Door het aanbod aan voedzame plantaardige producten te verrijken en op een eigentijdse manier te positioneren wordt het aantrekkelijker en eenvoudiger voor de consument om vaker te kiezen voor een plantaardige maaltijd. Waarom dit bijdraagt aan een betere wereld hoeven we niet toe te lichten, er is immers al dermate veel informatie beschikbaar over de positieve impact van een (voornamelijk) plantaardig dieet.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Binnen voedingsland is er doorgaans veel interesse in nieuwe technieken/innovaties. Dit terwijl een duurzaam, voedzaam en eenvoudig te maken product als tempeh al eeuwen voorhanden is en breed wordt toegepast in Aziatische landen. Deze kennis benutten we graag. BUMI is niet het eerste bedrijf dat tempeh op basis van lupine bonen maakt, maar wel de eerste die het gemarineerd, voorgebakken en gesneden aanbiedt.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact