Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BUKU BV

BUKU

Bedrijfsnaam BUKU BV
KvK Nummer 65356152
Website buku.io
Beschrijving onderneming Altijd en overal zonder beperking je digitale studieboeken gebruiken voor een vast bedrag per maand op al je apparaten. Dat is wat BUKU mogelijk maakt voor studenten in het hoger onderwijs in Nederland en Suriname. En uiteindelijk wereldwijd mogelijk wil maken.

Daarmee is BUKU een Netflix of Spotify voor studieboeken: op basis van een abonnement altijd en overal zoveel studieboeken gebruiken als je nodig hebt. Zonder beperkingen. BUKU is bedacht en opgericht door Jeff van der Laan, die tijdens zijn studietijd constateerde dat er steeds minder nieuwe boeken door studenten worden aangeschaft. En er tegelijk steeds meer andere manieren ontstaan om aan studieboeken te komen. De omzetcijfers van uitgevers staven dit. Tijd voor een andere aanpak.
Naam innovatie BUKU
Beschrijving innovatie Op abonnementsbasis voor een vast laag bedrag per maand, onbeperkt altijd en overal over al je studieboeken kunnen beschikken op al je devices. Met handige functionaliteiten zoals: aantekeningen maken, verzamelen en printen, arceren, full-text-search in een boek, maar ook in de complete bibliotheek. Kortom: gemakkelijk studeren zonder zorgen.
Website innovatie buku.io
Noodzaak en belang van deze innovatie Vier stakeholders:
Studenten: die ervaren gemak en voordeel en hebben door deze innovatie ineens altijd hun materiaal op orde, ze hebber er altijd en overal beschikking over, kunnen kosteloos switchen van studie, een extra vak volgen, een extra studie doen, in veel meer boeken kijken dan alleen degene die ze hebben gekocht/geleend en/of gekopieerd.
Onderwijs: docenten en onderwijsinstellingen kunnen BUKU gratis gebruiken. BUKU levert het onderwijs op dat studenten altijd de goede boeken hebben en ook bij zich hebben. Docenten krijgen ineens de vrijheid ieder boek te gebruiken dat ze willen, zonder ingewikkelde curriculum-processen te doorlopen en er hoeven geen boetes meer betaald te worden aan stichting pro voor ongeoorloofd gebruik van bepaalde content.
Uitgevers gaan met BUKU een switch maken van papier naar digitaal. Omdat het piracy level afneemt (de prikkel om nog te kopiëren wordt weggenomen zoals Spotify dit heeft gedaan met muziek) gaan uitgevers een stuk markt terugwinnen. Met een verhoogde customer lifetime value en met enorm waardevolle leesgegevens (big data).
Bijdrage aan een betere wereld In Suriname (waar we ook live zijn) hebben we ervoor gezorgd dat alle studenten in het hoger onderwijs in één klap, voor maar tien euro in de maand, over de meest up to date studie-content kunnen beschikken die er is --> laagdrempelig beschikbaar maken van hoge kwaliteit studie-content voor iedereen, uiteindelijk wereldwijd. En daarmee leren en studeren mogelijk maken voor alle mensen die dit willen en de capaciteiten ervoor hebben.

Verder zal er een significante besparing op grondstoffen (papier en inkt) en brandstoffen (transport) worden gerealiseerd. Uiteindelijk wereldwijd.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het model is volkomen geaccepteerd: Swapfiets, Snappcar, mobiele abonnementen, Spotify, Netflix, etc.). Niets nieuws. De toepassing op studieboeken is geheel nieuw. LET OP: het verhuren van studieboeken of platforms waarmee een digitaal studieboek kan worden gekocht zijn niet hetzelfde als BUKU. BUKU is principieel all-you-can-read-for-one-price inclusief het platform met alle functionaliteiten. Maandelijks aan en uit te zetten. Met frontlisttitels (boeken van de lijst). Wij hebben hebben nog geen platform ontdekt die dit biedt in NL en/of Suriname. Een beetje vergelijkbaar zijn: LIX, Perlego en Bibliotech.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact