Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BE O bottle

BE O bottle

Bedrijfsnaam BE O bottle
KvK Nummer 71180117
Website www.beobottle.com
Beschrijving onderneming Momenteel wordt meer dan 99% van alle plastic in de wereld uit fossiel aardolie geproduceerd. Een materiaal wat niet alleen eindig is maar ook nog eens alleen CO2 uitstoot bij verbranding.
Bij BE O ontwikkelen we herbruikbare lifestyle producten gemaakt uit bioplastics. Bioplastics is een alternatief voor aardolie plastic en het materiaal wordt gemaakt uit hernieuwbare materialen zoals algen, suikerriet, zetmeel, olifantengras en meer.
Door strak vormgegeven producten met unieke functionaliteiten te maken laten we aan consumenten en bedrijven zien dat je wel degelijk gewilde producten kunt maken uit bioplastics. Op deze manier willen we de transitie naar bioplastics versnellen. Als onze concurrent namelijk marktaandeel verliest dan moeten ze wel overstappen op bioplastic.
Naam innovatie BE O bottle
Beschrijving innovatie De BE O bottle heeft niet alleen een onderscheidend design en zeer unieke functionaliteiten maar is ook nog eens gemaakt uit een reststroom van suikerriet.
De fles heeft een vijftal functionaliteiten geïntegreerd in het design.
1. de dop is zo ontwikkeld dat je je vinger of een carabijnhaak door de opening kunt plaatsen om het eenvoudigen te dragen.
2. de drinktuit is zo ontwikkeld dat je met je lippen niet op de schroefdraad rust waardoor het comfortabel is maar ook zodat vrouwen met lippenstift het eenvoudig kunnen schoonmaken.
3. in het midden kan de opengeschroefd worden waardoor de fles eenvoudig gereinigd kan worden zodat het langer houdbaar is.
4. de fles kan in het midden opengeschroefd worden zodat je de het bovenste gedeelte van de fles (incl. de dop) in de onderkant kunt schuiven waardoor je in één keer 40% ruimte bespaart.
5. de twee helften kunnen beide als beker gebruikt worden.

Het product is in twee jaar tijd uitontwikkeld. Er moest een nieuw materiaal samenstelling bedacht worden wat nog niet beschikbaar was in de markt.
Website innovatie www.beobottle.com
Noodzaak en belang van deze innovatie In de plastic sector wordt meer dan 99% van alle plastic uit aardolie gemaakt. Wij gebruiken voor de fles een reststroom van suikerriet. Het mooie aan dit materiaal is dat het ieder jaar weer geoogst kan worden en vervolgens als het volledig volgroeid is kan het gekapt worden. Eerst wordt het suikerriet gebruikt om er voedsel van te maken en uit de reststroom wordt bio-ethanol gemaakt waar vervolgens bio-polyethyleen wordt gemaakt waar wij onze flessen van maken.
Bijdrage aan een betere wereld Suikerriet (en andere planten) nemen CO2 op tijdens de groei dus na een LCA is gebleken dat dit materiaal voor iedere kg CO2 wat er is uitgestoten tijdens het productieproces (denk aan tractoren etc) er circa 3 kg CO2 is opgevangen. Dit betekent dat we juist klimaatpositief zijn wat betekent dat klimaatverandering tegengaan.
Daarnaast hebben we een herbruikbare waterfles ontwikkeld wat zorg draagt dat er minder single-use SPA of chaudfontaine flessen in omloop komen. Single-use plastic is een van de grootste plastic soort wat we in de oceanen vinden.
Wat we ook nog als extraatje doen is dat we voor ieder verkochte BE O bottle een boom laten planten door onze partner Trees for the Future. Wil je namelijk klimaatverandering tegengaan plant dan simpelweg bomen. Bomen nemen namelijk CO2 op tijdens de groei wat klimaatverandering tegengaat.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De combinatie van het materiaal en design/functionaliteit is een wereldwijd primeur. Er bestaat geen waterfles in de markt die zoveel functionaliteiten heeft geïntegreerd met suikerriet als basismateriaal.
We hebben daarnaast de Green Product Award 2019 gewonnen. Zie https://www.gp-award.com/en/produkte/be-o-bottle.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact