Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Publieksprijs

Avy

Wingdrone One

Bedrijfsnaam Avy
KvK Nummer 64101339
Website www.avy.eu
Beschrijving onderneming Avy ontwikkeld autonome elektrische drone-vliegtuigen voor levensreddende toepassingen.
Naam innovatie Wingdrone One
Beschrijving innovatie De Wingdrone One is een zelfvliegende luchtvaartuig dat zowel een drone als een vliegtuig is. De Avy wingdrone is in staat om autonoom te vliegen, verticaal op te stijgen en te landen en kan afstanden afleggen van meer dan 100 km. Op deze manier wordt de Avy Wingdrone One ingezet als ambulance-drone, als logistiek vervoersmiddel voor medicijnen en bloedzakken en voor de transport van vaccins naar afgelegen gebieden.
Website innovatie www.avy.eu
Noodzaak en belang van deze innovatie Jaarlijks overlijden er wereldwijd meer dan 5 miljoen mensen door een gebrek aan beschikbare medicijnen. Door Avy kunnen rurale en afgelegen gebieden (maar ook gebieden in West Europa die door congestie soms lastiger bereikbaar zijn) worden voorzien van snelle toegang tot medicijnen, bloed, vaccins en andere medische goederen. Op deze manier kunnen vele levens gered worden.
Bijdrage aan een betere wereld Door de Avy Wing Drone hebben zowel in Europa als Afrika mensen directe toegang tot hulpmiddelen. Op dit moment sterven in Afrika helaas meer dan 15.000 kinderen per dag door gebrek aan medicijnen. Door de Avy Wingdrone kan dit aantal fors verlaagd worden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Hoewel drones al sinds enige jaren bestaan hebben deze grote beperkingen. De huidige drones vliegen niet langer dan 20 minuten en hebben slechts een beperkte vliegafstand. Het enige alternatief zijn vliegtuigen of helikopters, maar deze zijn zo extreem kostbaar dat deze vaak niet beschikbaar zijn. De innovatieve van Avy is in staat om voor een fractie van de kosten, medische vracht volledig duurzaam over lange afstanden te verschepen. Daarbij worden medische goederen ook nog eens gegarandeerd koel gehouden gedurende het transport.
Hiermee was en is Avy de eerste ter wereld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact